Προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία προζυμιών, ζωντανά, ανενεργά, μάνες, που καλύπτουν τις ανάγκες του σύγχρονου αρτοποιού.
Η Lesaffre έχει αναπτύξει την εξειδίκευση της στη ζύμωση, είτε αυτό σημαίνει τη ζύμωση στο ψωμί ή για την παραγωγή μικοοργανισμών, για πάνω από 165 χρόνια.
Ιστορικά, το προζύμι ήταν ο πρώτος παράγοντας ζύμωσης που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή ψωμιού. Προερχόμενο από μίξη αλεύρου και νερού, στην οποία λαμβάνει χώρα η μεταβολική δραστηριότητα ενός ετερογενούς πληθυσμού γαλακτοβάκιλων και σακχαρομυκήτων, είτε με φυσική ζύμωση (‘φυσικό’ προζύμι) είτε μέσω ζύμωσης που προκαλείται με καλλιέργεια μάνας με ή χωρίς ανάπιασμα.
Σήμερα αρκετοί επαγγελματίες αρτοποιοί διστάζουν να παράξουν το δικό τους φυσικό προζύμι, επειδή είναι τόσο ευαίσθητο να διατηρήσει και να καλλιεργήσει την πολύπλοκη αυτή χλωρίδα μέσω των αναπιασμάτων. Επειδή το προζύμι είναι ένα φανταστικό εργαλείο για την προσωποποίηση του αρωματικού προφίλ των ψωμιών, η Lesaffre έχει αναπτύξει μια μοναδική ποικιλία προϊόντων γεύσης προκειμένου να προσαρμοστεί στις ανάγκες των αρτοποιών αλλά και επίσης να εκπλήξει και να κερδίσει όλες τις αισθήσεις των καταναλωτών.