LIVENDO
Ανενεργά ξηρά προζύμια
Χάρη στον έλεγχό της στους μικροοργανισμούς, στις διαδικασίες ζύμωσης και αποξήρανσης, η Lesaffre ανέπτυξε μία γκάμα ανενεργών προζυμιών για τους επαγγελματίες της αρτοποιίας.
Ενσωματωμένα στα υλικά της ζυμωσιάς χωρίς τροποποίηση της αρχικής συνταγής, τα ανενεργά προζύμια προσδίδουν στα τελικά προϊόντα έναν ειδικό αρωματικό τύπο. Προερχόμενα από άλευρα δημητριακών που έχουν υποστεί ζύμωση (σιτάρι, σίκαλη, όλυρα, σκληρό σιτάρι….) από επιλεγμένα στελέχη (γαλακτικά βακτήρια και ζυμομύκητες), τα ανενεργά προζύμια είναι αρωματικά παρασκευάσματα με μεγάλη ευκολία στη χρήση τους.
Με την υποστήριξη του εργαστηρίου οργανοληπτικής ανάλυσης, πρωτοπόρου στην αποκρυπτογράφηση του ψωμιού (περισσότερες από 250 οργανοληπτικές δοκιμές ετησίως) η Lesaffre έστησε την οργανοληπτική χαρτογραφία της γκάμας των ανενεργών προζυμιών της που επιτρέπει την ταυτόχρονη επιλογή τόσο σε αρωματική ένταση, όσο και σε υφή, χρώμα ψίχας και διατήρηση.