Advanced Baker Class: To μέλλον του φούρνου της γειτονιάς μέσα από τα μάτια της Νέας Γενιάς
Advanced Baker Class
To μέλλον του φούρνου της γειτονιάς μέσα από τα μάτια της Νέας Γενιάς
Αυτές είναι ορισμένες από τις ερωτήσεις που η συγκεκριμένη συνάθροιση αρτοποιίας (Advance Bakery Class) διαπραγματεύεται!
Πως οι νέοι καταναλωτές αντιμετωπίζουν τον φούρνο;
Από ποια καταστήματα αγοράζουν;
Τι επιλογές προϊόντων κάνουν;
Πως αντιμετωπίζουν το ψωμί ως τροφή;
Ποια είναι η άποψη τους για τα αρτοποιία;
Ποιες στρατηγικές πρέπει να υιοθετήσουν τα αρτοποιεία
για να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη της Νέας Γενιάς;
Στο σεμινάριο αυτό παρουσιάζονται τα αποτελέσματα πανελλήνιας έρευνας που πραγματοποίησε η Lesaffre
για το πως η Νέα Γενιά αντιμετωπίζει το ψωμί και τον αρτοποιό.
Η έρευνα αυτή έχει 2 σκέλη:
Α) Αποτελείται από συνεντεύξεις βάθους όπου οι νέοι περιγράφουν την δική τους άποψη για το φούρνο της γειτονιάς και το ψωμί.
Πραγματοποιήθηκαν 5 focus group των 8 νέων κάθε φορά όπου περιέγραψαν τα συναισθήματά τους και τις απόψεις τους.
Β) Ποσοτική έρευνα σε 850 νέους σε όλη την Ελλάδα με ερωτήσεις κλειστού τύπου είτε πολλαπλών επιλογών που αφορούν την άποψη τους για τον φούρνο και το ψωμί.
Οι έρευνες αυτές οδηγούν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα τα οποία και παρουσιάζονται στο Bakery Class για το μέλλον της αρτοποιίας αλλά και για στρατηγικές ανάπτυξης από μέρους των αρτοποιών.
Εισηγητές:
Βαθιώτης Κώστας (Σύμβουλος Marketing Lesaffre)
Γεωργία Ζάχου (Σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα Μarketing)