Παροδοσιακό ψωμί προζυμένιο

Παροδοσιακό ψωμί προζυμένιο

ΥΛΙΚΑ

Προζύμι με LIVENDO Crème de Levain

Αλεύρι τ 70% δυνατό: 4.000γρ.

Νερό: 2.000ml.
LIVENDO CRÉME DE LEVAIN: 400γρ.
Σύνολο: 6.400γρ.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ταχυζυμωτήριο για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 2 λεπτά στην γρήγορη. Τοποθετούμε σε πλαστική λεκάνη με καπάκι και την αφήνουμε για 16 έως 18 ώρες σε θερμοκρασία 24 – 26° C.

ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 

Αλεύρι κίτρινο τ Μ: 6.000γρ.
Αλεύρι τ 70% δυνατό: 3.000γρ.
Αλεύρι σίκαλης: 1.000γρ.
Σύνολο Αλεύρων: 10.000γρ.
Αλάτι: 280γρ.
Μαγιά νωπή ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ:  140γρ.
MAGIMIX ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΕΛΑΦΡΥ*:  140γρ.
Προζύμι με LIVENDO CRÉME DE LEVAIN*: 6,400γρ.
Νερό ~6,500γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 9 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 3 λεπτά
στην γρήγορη.
• Θερμοκρασία ζύμης: 25 – 26° C
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 60 λεπτά
• Κόβουμε σε τεμάχια 3.000γρ.
• Πλάθουμε σε σχήμα φρατζόλας και τοποθετούμε στη λαμαρίνα.
Στόφα: Θερμοκρασία: 35° C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 55 με 60 λεπτά.
Χαράζουμε τη ζύμη σε διάφορα σχέδια.
Ψήσιμο με ατμό: Θερμοκρασία: 230° C, Χρόνος: 70 – 75 λεπτά.

*MAGIMIX ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΕΛΑΦΡΥ για χαρακτηριστική εμφάνιση χωριάτικου ψωμιού, όγκο, τραγανή κόρα, ανοιχτό
σταρένιο χρώμα και παραδοσιακό άρωμα.

*LIVENDO CRÉME DE LEVAIN μοναδικό υγρό ζωντανό βιολογικό προζύμι για αυθεντικά παραδοσιακά ψωμιά και
αρτοσκευάσματα με ή χωρίς προσθήκη μαγιάς. Έτοιμο για άμεση χρήση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα.



Lesaffre Hellas
Πολιτική Cookies Αναλυτικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις cookie σας μεταβαίνοντας στις καρτέλες στην αριστερή πλευρά.