fbpx

Cookies Βρώμης

Cookies Βρώμης

Υλικά:
Αλεύρι ζαχαροπλαστικής: 1000γρ. – 100.0%
Βούτυρο: 400γρ. – 40.0%
Ζάχαρη καστανή: 400γρ. – 40.0%
Ζάχαρη κρυσταλλική: 250γρ. – 25.0%
Αυγά ολόκληρα: 150γρ. – 1.0%
Βανίλια: 10γρ. – 15.0%
Μέλι: 20γρ. – 2.0%
Σόδα μαγειρική: 25γρ. – 2.5%
Zavarka Βρώμης: 350γρ. – 35.0%
ΣΥΝΟΛΟ: 2605γρ. – 260.5%
Κράνμπερι: 130γρ. – 5.0%
Λευκή σοκολάτα: 130γρ. – 5.0%
Αμύγδαλο φιλέ: 260γρ. – 10.0%

Διαδικασία:
Ζύμωμα: Χτυπάμε το βούτυρο, καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι με το φτερό στο μιξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, Zavarka βρώμη, τη βανίλια και το μέλι. Ανακατέυουμε την σόδα, το αλεύρι, τη σοκολάτα, τα κράνμπερι και της νυφάδες βρώμης και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατέυουμε ελαφρά με το χέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να εξαφανιστεί το αλεύρι. Ξεκουράζουμε στους 5 °C για 20 λεπτά.
Μορφοποίηση: Κόβουμε 50γρ. το τεμάχιο και πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα.
Ψήσιμο: Ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 180°C.