fbpx

Ψωμί της Τοσκάνης

Ψωμί της Τοσκάνης

Η αρχαία τεχνική των Σλάβων τώρα στην Αρτοθήκη σας για την παραγωγή ενός ψωμιού που έχει της ρίζες του από την περιφέρεια της Τοσκάνης, της κεντρικής Ιταλίας.
Ένα ιδιαίτερο ψωμί με ρουστίκ κόρα, γεύση καβουρδισμένης βύνης που ισορροπεί με μια γλυκιά και όξινη νότα.
ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι άσπρο δυνατό Τ.70%: 2.550γρ. – 85,0%
Αλεύρι σίκαλης: 450γρ. – 15,0%
Νερό: 1.500γρ. – 50,0%
Αλάτι: 24γρ. – 0,8%
Μαγιά νωπή Μπλέ Χελιδόνι: 105γρ. – 3,5%
Zavarka Πολύσπορο: 1.200γρ. – 40,0%
Ελαιόλαδο: 90γρ. – 3.0%
ΣΥΝΟΛΟ: 5.919γρ. – 97.3%

Διαδικασία:
Τύπος Μίξερ: Σπιράλ
Θερμοκρασία Βάσης: 56°C
Χρόνος Ζυμώματος: 3΄ αργό / 10΄ γρήγορο
Θερμοκρασία Ζύμης: 23-25°C
Ξεκούραση: 20 λεπτά
Κόψιμο Ζύμης: 650γρ. / στρογγύλεμα
Ξεκούραση: 10 λεπτά
Στόφα: 45 λεπτά / 33°C – 75%Hgr
Ψήσιμο: 35 λεπτά 225>210°C