Ψωμί Τετράλευρο
Τραγανή κόρα με υπέροχο χρώμα, ομοιογενή μαλακή ψίχα και φρεσκάδα στα λευκά και εκλεκτά αρτοσκευάσματα
ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι κίτρινο Τ Μ : 2.500γρ.
Αλεύρι ολικής άλεσης: 2.500γρ.
Αλεύρι σικάλεως: 2.500γρ.
Αλεύρι Τ 70% δυνατό: 2.500γρ.
ΣΥ ΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡ ΩΝ: 10.000γρ.
Αλάτι: 200γρ.
Μαγιά νωπή ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ: 200γρ.
MAGIMIX*: 100γρ.
Πάστα προζυμιού AS 300P*: 250γρ.
Βύνη κριθαριού 50γρ.
Νερό ~ 6.800γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 7 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 5 λεπτά στην γρήγορη.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26 – 27°C
• Διάρκεια ξεκούραση ζύμης: 45 λεπτά
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 520g
• Πλάθουμε σε σχήμα καρβελιού και τοποθετούμε σε καλαθάκια.
• Στόφα: Θερμοκρασία: 35°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 50-55 λεπτά
• Αναποδογυρίζουμε τα καλαθάκια στις λαμαρίνες και χαράζουμε.
Ψήσιμο: Θερμοκρασία : 235°C, Χρόνος: 35-40 λεπτά
*ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ νωπή πιεστή μαγιά αρτοποιίας σε καλούπια. Σταθερή διαχρονική αξία. Σίγουρο αποτέλεσμα!
*MAGIMIX για εξαιρετική εμφάνιση, όγκο, τραγανή κόρα με υπέροχο χρώμα, ομοιογενή μαλακή ψίχα και φρεσκάδα στα λευκά και εκλεκτά αρτοσκευάσματα.
*LIVENDO AS300P προζύμι σίκαλης, σε μορφή πάστας, σ’ ένα μοναδικό συνδυασμό με βύνη σίκαλης, φλοιό σταριού και καρυκεύματα για εκπληκτικές γεύσεις και αρώματα στις δημιουργίες σας