fbpx

Ψωμί σταυρός

Ψωμί σταυρός

Για καταναλωτές που προσέχουν τη διατροφή τους και προτιμούν υγιεινά αλλά γευστικά προϊόντα.

ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι τύπου 55%: 2.400γρ.
Αλεύρι σίκαλης 600γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 3.000γρ.
Αλάτι: 54γρ.
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 30γρ.
Magimix Softness: 30γρ.
Νερό: 1.950γρ.
Υγρό ενεργό προζύμι ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ: 240γρ.
Γραβιέρα Νάξου σε κύβους: 900γρ.
Καπνιστό λουκάνικο σε κύβους: 750γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 5.304γρ.

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη γραβιέρα και το λουκάνικο, μαζί στο ταχυζυμωτήριο 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Μετά προσθέτουμε τη γραβιέρα και το λουκάνικο και αναμιγνύουμε για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα. Θερμοκρασία βάσης 60.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: όλη νύχτα 16 ώρες, σε θερμοκρασία 3°C.
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 100γρ.
• Ξεκούραση μετά το κόψιμο 30 λεπτά.
• Πλάθουμε σε μικρές φρατζόλες και σταυρώνουμε.
• Στόφα: Θερμοκρασία: 25°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 90 λεπτά.
• Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 230°C, Ατμός: 200 ml, Χρόνος: 20 – 25 λεπτά.

*Υγρό ενεργό προζύμι ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ, Υγρό ζωντανό προζύμι από φαγόπυρο. Ήπια στρογγυλεμένη οξύτητα, γλυκιά επίγευση, ανοιχτόχρωμη ψίχα και χρυσαφένια τραγανή κόρα. Για καταναλωτές που προσέχουν τη διατροφή τους και προτιμούν υγιεινά αλλά γευστικά προϊόντα, αφού ο φαγόπυρος είναι πηγή πλούσια σε πρωτεΐνες και αμινοξέα. Ψωμιά με προστιθέμενη αξία για απαιτητικούς καταναλωτές.