Ψωμί Σίκαλης Ολικής με αποξηραμένα φρούτα και προζύμι Φαγόπυρου

Ψωμί Σίκαλης Ολικής με αποξηραμένα φρούτα και προζύμι Φαγόπυρου

YΛΙΚΑ                                                                                            γρ.                  %

Αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης                                                        700                70

Αλεύρι σίτου Τ 55%                                                                           300                 30

Νερό                                                                                                     700                 70

Ζωντανό προζύμι LIVENDO από φαγόπυρο                                150                15

Αλάτι                                                                                                       18                 1,8

Νωπή μαγιά L’hirondelle (μπλε χελιδόνι)                                       15                 1,5

Βελτιωτικό MAGIMIX                                                                         10                   1

Μέλι                                                                                                         50                  5

Αποξηραμένα φρούτα

Βερίκοκα                                                                                                150                 15

Σύκα                                                                                                        150                 15

Δαμάσκηνα                                                                                            100                 10

Μαύρη σταφίδα                                                                                    100                10

 

Σύνολο ζυμαριού              2.443

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τύπος ζυμωτηρίου: Σπιράλ.
  • Θερμοκρασία βάσης: 110°C.
  • Ζυμώνουμε 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 2 λεπτά στη γρήγορη.
  • Προσθέτουμε τα φρούτα και ζυμώνουμε για άλλα 2 λεπτά στην αργή ταχύτητα.
  • Θερμοκρασία ζυμαριού: 35°C.
  • Πρώτη ξεκούραση: 1 ώρα και 30 λεπτά στους 30°C.
  • Kόβουμε, ζυγίζουμε στα 900 γρ., πλάθουμε και τοποθετούμε σε φόρμα.
  • Στόφα: 50 λεπτά στους 30°C.
  • Ψήσιμο: 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C και κατέβασμα στους 230°C μετά το φούρνισμα.

* Ανάλογα με τις εποχές, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αποξηραμένα φρούτα με κράμπερι, κομμάτια λευκής σοκολάτας και καραμελωμένα καρύδια.



Lesaffre Hellas
Πολιτική Cookies Αναλυτικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις cookie σας μεταβαίνοντας στις καρτέλες στην αριστερή πλευρά.