fbpx

Ψωμί Σίκαλης Ολικής με αποξηραμένα φρούτα και προζύμι Φαγόπυρου

Ψωμί Σίκαλης Ολικής με αποξηραμένα φρούτα και προζύμι Φαγόπυρου

YΛΙΚΑ                                                                                            γρ.                  %

Αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης                                                        700                70

Αλεύρι σίτου Τ 55%                                                                           300                 30

Νερό                                                                                                     700                 70

Ζωντανό προζύμι LIVENDO από φαγόπυρο                                150                15

Αλάτι                                                                                                       18                 1,8

Νωπή μαγιά L’hirondelle (μπλε χελιδόνι)                                       15                 1,5

Βελτιωτικό MAGIMIX                                                                         10                   1

Μέλι                                                                                                         50                  5

Αποξηραμένα φρούτα

Βερίκοκα                                                                                                150                 15

Σύκα                                                                                                        150                 15

Δαμάσκηνα                                                                                            100                 10

Μαύρη σταφίδα                                                                                    100                10

 

Σύνολο ζυμαριού              2.443

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τύπος ζυμωτηρίου: Σπιράλ.
  • Θερμοκρασία βάσης: 110°C.
  • Ζυμώνουμε 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 2 λεπτά στη γρήγορη.
  • Προσθέτουμε τα φρούτα και ζυμώνουμε για άλλα 2 λεπτά στην αργή ταχύτητα.
  • Θερμοκρασία ζυμαριού: 35°C.
  • Πρώτη ξεκούραση: 1 ώρα και 30 λεπτά στους 30°C.
  • Kόβουμε, ζυγίζουμε στα 900 γρ., πλάθουμε και τοποθετούμε σε φόρμα.
  • Στόφα: 50 λεπτά στους 30°C.
  • Ψήσιμο: 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C και κατέβασμα στους 230°C μετά το φούρνισμα.

* Ανάλογα με τις εποχές, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αποξηραμένα φρούτα με κράμπερι, κομμάτια λευκής σοκολάτας και καραμελωμένα καρύδια.