Ψωμί Σίκαλης Ολικής με αποξηραμένα φρούτα και προζύμι Φαγόπυρου
YΛΙΚΑ γρ. %
Αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης 700 70
Αλεύρι σίτου Τ 55% 300 30
Νερό 700 70
Ζωντανό προζύμι LIVENDO από φαγόπυρο 150 15
Αλάτι 18 1,8
Νωπή μαγιά L’hirondelle (μπλε χελιδόνι) 15 1,5
Βελτιωτικό MAGIMIX 10 1
Μέλι 50 5
Αποξηραμένα φρούτα
Βερίκοκα 150 15
Σύκα 150 15
Δαμάσκηνα 100 10
Μαύρη σταφίδα 100 10
Σύνολο ζυμαριού 2.443
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τύπος ζυμωτηρίου: Σπιράλ.
- Θερμοκρασία βάσης: 110°C.
- Ζυμώνουμε 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 2 λεπτά στη γρήγορη.
- Προσθέτουμε τα φρούτα και ζυμώνουμε για άλλα 2 λεπτά στην αργή ταχύτητα.
- Θερμοκρασία ζυμαριού: 35°C.
- Πρώτη ξεκούραση: 1 ώρα και 30 λεπτά στους 30°C.
- Kόβουμε, ζυγίζουμε στα 900 γρ., πλάθουμε και τοποθετούμε σε φόρμα.
- Στόφα: 50 λεπτά στους 30°C.
- Ψήσιμο: 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C και κατέβασμα στους 230°C μετά το φούρνισμα.
* Ανάλογα με τις εποχές, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αποξηραμένα φρούτα με κράμπερι, κομμάτια λευκής σοκολάτας και καραμελωμένα καρύδια.