Ψωμί πολυτελείας με προζύμι
ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι τ 55%: 6 .000γρ.- 60%
Αλεύρι τ 70% δυνατό: 4 .000γρ.- 40%
Σύνολο Αλεύρων: 10 .000γρ.- 100%
Αλάτι: 180γρ.- 1,8%
Μαγιά νωπή ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ*: 250γρ.- 2,5%
Ζάχαρη: 500γρ.- 5%
Μαργαρίνη μαλακή: 500γρ.- 5%
MAGIMIX SOFTNESS*: 100γρ.- 1%
LIVENDO F60*: 200γρ.- 2%
Νερό: 6.000γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 8 λεπτά στην γρήγορη.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26 – 27° C
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 10 λεπτά.
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 450γρ.
• Πλάθουμε σε σχήμα φρατζόλας και βάζουμε σε λαμαρίνες.
Στόφα: Θερμοκρασία: 35° C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 50 με 55 λεπτά.
Ψήσιμο με πολύ ατμό: Θερμοκρασία: 230° C, Χρόνος: 35 – 40 λεπτά.
*ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ νωπή πιεστή μαγιά αρτοποιίας σε καλούπια. Σταθερή διαχρονική αξία. Σίγουρο αποτέλεσμα!
*MAGIMIX SOFTNESS για μαλακότητα και διατήρηση της φρεσκάδας των μαλακών αρτοσκευασμάτων όπως ψωμί
τοστ, ψωμάκια για χάμπουργκερ, πιττάκια, μπριός, ντόνατς, τσουρέκια, croissant κλπ.
*LIVENDO F 60 προζύμι από σιτάρι, σε σκόνη, για εξαιρετική γεύση και άρωμα στα ανοιχτόχρωμα στα ρένια
αρτοσκευάσματα.