Ψωμί αργής ωρίμανσης σε λαμαρίνα

Ψωμί αργής ωρίμανσης σε λαμαρίνα

ΥΛΙΚΑ

Προζύμι με LIVENDO Crème de Levain

Αλεύρι τ 70% δυνατό: 4.000γρ.

Νερό: 1.500ml.
LIVENDO CRÉME DE LEVAIN: 300γρ.
Σύνολο: 4.800γρ.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ταχυζυμωτήριο για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 2 λεπτά στην γρήγορη. Τοποθετούμε σε πλαστική λεκάνη με καπάκι και την αφήνουμε για 18 έως
18 ώρες σε θερμοκρασία 24 – 26° C.

ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 

Αλεύρι ολικής σκληρού σίτου 4.000γρ.

Αλεύρι κίτρινο τ Μ: 4.000γρ.
Αλεύρι τ 70% δυνατό: 2.000γρ.
Σύνολο Αλεύρων: 10.000γρ.
Αλάτι: 260γρ.
Μαγιά νωπή ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ*: 130γρ.
Προζύμι με LIVENDO CRÉME DE LEVAIN*: 4,800γρ.
Νερό ~7.000ml.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 3 λεπτά στην γρήγορη.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26 – 27° C
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 20 λεπτά
• Τοποθετούμε σε πλαστική λεκάνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 16 έως 20 ώρες

• Την επόμενη ημέρα βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε το ζυμάρι μας να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
•Βάζουμε το ζυμάρι σε λαμαρίνα

Στόφα: Θερμοκρασία: 35° C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 40 με 50 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε τις φόρμες, χαράζουμε σε διάφορα σχέδια.
Ψήσιμο με ατμό: Θερμοκρασία: 230° C, Χρόνος: 60-70λεπτά.

*ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ νωπή πιεστή μαγιά αρτοποιίας σε καλούπια. Σταθερή διαχρονική αξία. Σίγουρο αποτέλεσμα!

*LIVENDO CRÉME DE LEVAIN μοναδικό υγρό ζωντανό βιολογικό προζύμι για αυθεντικά παραδοσιακά ψωμιά και
αρτοσκευάσματα με ή χωρίς προσθήκη μαγιάς. Έτοιμο για άμεση χρή ση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα.



Lesaffre Hellas
Πολιτική Cookies Αναλυτικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις cookie σας μεταβαίνοντας στις καρτέλες στην αριστερή πλευρά.