fbpx

Ψωμάκι μισοφέγγαρο

Ψωμάκι μισοφέγγαρο

Ψωμιά & αρτοσκευάσματα που ξυπνάνε μνήμες από γεύσεις των παιδικών μας χρόνων

ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι τύπου 55%: 2.000γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 2.000γρ.
Μαγιά νωπή Μπλε Χελιδόνι: 40γρ.
Αλάτι: 36γρ.
Υγρό προζύμι ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ: 120γρ.
Νερό: 1.240γρ.
Magimix Χωριάτικο: 20γρ.
Ελαιόλαδο: 40γρ.
Μετά το τέλος του ζυμώματος προσθέτουμε τα παρακάτω υλικά & ζυμώνουμε για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα.
Λιαστή ντομάτα: 300γρ.
Σαλάμι αέρος σε κύβους: 600γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 4.396γρ.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζύμη
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο 4λεπτά στην αργή ταχύτητα και 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
• Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα και το σαλάμι αέρος.
•Θερμοκρασία βάσης 60.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
• Διάρκεια ξεκούραση ζύμης: 15 λεπτά, σε θερμοκρασία
περιβάλλοντος 24°C
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 100γρ.
• Ξεκούραση μετά το κόψιμο 5 λεπτά.
• Πλάθουμε σε σχήμα μικρό πέταλο.
• Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
• Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία: 75%,
Χρόνος: 45 λεπτά
• Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 230°C,
Χρόνος : 20-22 λεπτά

*ΥΓΡΟ ΠΡΟΖΥΜΙ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ. Το μοναδικό προζύμι με αλεύρι ελληνικού σιταριού ολικής, από τη Θεσσαλία, αλεσμένο σε πετρόμυλο. Πρσφέρει όλα τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά του σκληρού σιταριού που είναι συνυφασμένα με την παράδοση μας. Για να δώσετε στους πελάτες σας ψωμιά & αρτοσκευάσματα που ξυπνάμε μνήμες από γεύσεις των παιδικών τους χρόνων.