Ψωμάκια με σκόρδο και ρίγανη
Ξεχωριστά γευστικά λαχταριστά ψωμάκια ικανά να πάρουν την θέση ενός ολόκληρου γεύματος.
ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι κίτρινο τ Μ: 6.000γρ.
Αλεύρι τύπου 55%: 4.000γρ.
ΣΥ ΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 10.000γρ.
Αλάτι: 180γρ.
Μαργαρίνη: 800γρ.
Σκόρδο σε σκόνη: 60γρ.
Ρίγανη: 40γρ.
Μαγιά νωπή ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ*: 250γρ.
MAGIMIX SOFTNESS*: 100γρ.
LIVENDO AS75L*: 500γρ.
Νερό: 6.000ml.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 7 λεπτά στην γρήγορη ή στο αργό ζυμωτήριο για 20 – 25 λεπτά.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26 – 27°C
• Διάρκεια ξεκούραση ζύμης: 10 λεπτά
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 80g
• Τοποθετούμε άμορφα τεμάχια σε στρογγυλές θήκες σιλικόνης.
• Στόφα: Θερμοκρασία: 35°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 40 λεπτά
• Τοποθετούμε σε λαμαρίνες ή σε τελάρο και χαράζουμε τη ζύμη
• Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 230°C, Χρόνος: 18-20 λεπτά
* ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ νωπή πιεστή μαγιά αρτοποιίας σε καλούπια. Σταθερή διαχρονική αξία. Σίγουρο αποτέλεσμα!
* MAGIMIX SOFTNESS για μαλακότητα και διατήρηση της φρεσκάδας των μαλακών αρτοσκευασμάτων όπως ψωμί τοστ, ψωμάκια για χάμπουργκερ, πιττάκια, μπριός, ντόνατς, τσουρέκια, croissant κλπ.
* LIVENDO AROME AS75L υγρό προζύμι, από σίκαλη & βύνη σιταριού για εξαιρετικά γευστικά χαρακτηριστικά, αρώματα και εμφάνιση.