fbpx

Χωριάτικο ψωμί με προζύμι

Χωριάτικο ψωμί με προζύμι

Γευστικό παραδοσιακό για τους πιο εκλεκτούς πελάτες σας.

Υλικά:
Αλεύρι κίτρινο τύπου Μ’: 1.080 γρ.
Αλεύρι 70% δυνατό: 1.200 γρ.
Αλάτι: 60 γρ.
Μαγιά νωπή μπλε χελιδόνι: 45γρ.
Βελτιωτικό Magimix χωριάτικο : 30γρ.
Προζύμι από CREME DE LEVAIN: 1.050γρ.
Νερό: 1.950γρ.

Εκτέλεση:
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 3 λεπτά στην γρήγορη.
• τοποθετούμε σε πλαστική λεκάνη σκεπασμένη με καπάκι και την αφήνουμε για 14 έως 16 ώρες σε θερμοκρασία 24 – 26°C.