Χωριάτικο ψωμί με προζύμι

Χωριάτικο ψωμί με προζύμι

ΥΛΙΚΑ

Προζύμι με LIVENDO Crème de Levain

Αλεύρι τ 70% δυνατό: 4.000γρ.
Νερό: 2.000γρ.
LIVENDO CRÉME DE LEVAIN: 400γρ.
Σύνολο: 6,400γρ.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 2 λεπτά στην γρήγορη.
Τοποθετούμε σε πλαστική λεκάνη σκεπασμένη με καπάκι και την αφήνουμε για 16 έως 18 ώρες σε θερμοκρασία 24 – 26ο C.

ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Αλεύρι κίτρινο τ Μ: 7.000γρ.
Αλεύρι τ 70% δυνατό: 3.000γρ.
Σύνολο Αλεύρων: 10.000γρ.
Αλάτι: 280γρ.
Μαγιά νωπή ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ: 200γρ.
MAGIMIX ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ: 140γρ.
Προζύμι με LIVENDO CRÉME DE LEVAIN*: 6,400γρ.
Νερό: 6.000γρ. 60%

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 3 λεπτά
στην γρήγορη ή στο αργό ζυμωτήριο για 20 – 25 λεπτά.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26 – 27° C
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 30 λεπτά
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 600γρ.
• Τοποθετούμε άπλαστα σε πάσα με πανί
Στόφα: Θερμοκρασία: 35° C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 50 λεπτά.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνες ή σε τελάρο και χαράζουμε τη ζύμη.
Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 230° C, Χρόνος: 40 – 45 λεπτά.

*LIVENDO CRÉME DE LEVAIN μοναδικό υγρό ζωντανό βιολογικό προζύμι για αυθεντικά παραδοσιακά ψωμιά και
αρτοσκευάσματα με ή χωρίς προσθήκη μαγιάς. Έτοιμο για άμεση χρή ση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα



Lesaffre Hellas
Πολιτική Cookies Αναλυτικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις cookie σας μεταβαίνοντας στις καρτέλες στην αριστερή πλευρά.