Χωριάτικο ψωμί με θυμάρι
Μοναδική γεύση με χαρακτηριστική εμφάνιση χωριάτικου ψωμιού, όγκο, τραγανή κόρα, σταρένιο χρώμα και παραδοσιακό άρωμα
ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι κίτρινο τ Μ: 8.000γρ.
Αλεύρι τ 70% δυνατό: 2.000γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 10.000γρ.
Αλάτι: 200γρ.
Μαγιά νωπή ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ *: 200γρ.
MAGIMIX ΧΩΡΙΑ ΤΙΚΟ*: 100γρ.
LIVENDO AF76L*: 600γρ.
Θυμάρι αφυδατωμένο: 200γρ.
Νερό: 6.200ml
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 3 λεπτά στην γρήγορη ή στο αργό ζυμωτήριο για 20 – 25 λεπτά.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26 – 27°C
• Διάρκεια ξεκούραση ζύμης: 60 λεπτά
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: άμορφα 520g
• Πλάθουμε σε φρατζόλα σε σχήμα S
• Στόφα: Θερμοκρασία: 35°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 50-55 λεπτά.
• Ψήσιμο με ατμό: Θερμοκρασία: 230°C, Χρόνος: 35-40 λεπτά
* LIVENDO ΣΤΑΡΕΝΙ Ο AF76L υγρό προζύμι, από σιτάρι, για παραδοσιακά γευστικά χαρακτηριστικά και αρώματα.
* ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ νωπή πιεστή μαγιά αρτοποιίας σε καλούπια. Σταθερή διαχρονική αξία. Σίγουρο αποτέλεσμα!
* MAGIMIX ΧΩΡΙΑ ΤΙΚΟ για χαρακτηριστική εμφάνιση χωριάτικου ψωμιού, όγκο, τραγανή κόρα, σταρένιο χρώμα και παραδοσιακό άρωμα.