fbpx

Χωριάτικο ψωμί απλό

Χωριάτικο ψωμί απλό

ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι κίτρινο τύπου τ Μ: 7.000γρ.
Αλεύρι τ 70% δυνατό: 3.000γρ.
Σύνολο Αλεύρων: 10.000γρ.
Αλάτι: 200γρ.
Μαγιά νωπή ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ*: 200γρ.
MAGIMIX ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ*: 100γρ.
Νερό: 6,500γρ.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 3 λεπτά
στην γρήγορη ή στο αργό ζυμωτήριο για 20 – 25 λεπτά.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26 – 27°C
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 30 λεπτά
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 450γρ.
• Πλάθουμε σε καρβέλια ή φρατζόλες

Στόφα: Θερμοκρασία: 35°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 50 λεπτά.
Ψήσιμο με λίγο ατμό: Θερμοκρασία: 230°C, Χρόνος: 35 – 40 λεπτά.

*ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ νωπή πιεστή μαγιά αρτοποιίας σε καλούπια. Σταθερή διαχρονική α ξία. Σίγουρο αποτέλεσμα!
*MAGIMIX ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ για χαρακτηριστική εμφάνιση χωριάτικου ψωμιού, όγκο, τραγανή κόρα, σταρένιο χρώμα και
παραδοσιακό άρωμα