Χωριάτικη μπαγκέτα με προζύμι Φαγόπυρου

Χωριάτικη μπαγκέτα με προζύμι Φαγόπυρου

YΛΙΚΑ                                                                                           γρ.                  %

Αλεύρι σίτου Τ 70% δυνατό                                                            750                  75

Αλεύρι κίτρινο χονδρό                                                                     250                  25

Νερό                                                                                                    720                  72

Ζωντανό προζύμι LIVENDO από φαγόπυρο                              100                  10

Αλάτι                                                                                                       18                 1,8

Νωπή μαγιά L’hirondelle (μπλε χελιδόνι)                                       10                  1

Βελτιωτικό MAGIMIX χωριάτικο ελαφρύ                                      10                  1

 

Σύνολο ζυμαριού            1.908

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τύπος ζυμωτηρίου: Σπιράλ.
  • Θερμοκρασία βάσης: 60°C.
  • Αναμειγνύουμε όλη τη ποσότητα του αλεύρου και του νερού της συνταγής για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 60 λεπτά.
  • Ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα για 8 λεπτά και στη γρήγορη για 1 λεπτό.
  • Θερμοκρασία ζυμαριού: 25°C /± 1°C.
  • Πρώτη ξεκούραση: 60 λεπτά.
  • Κόβουμε, ζυγίζουμε στα 350 γρ. και πλάθουμε σε σχήμα μπαγκέτας.
  • Στόφα: 30 λεπτά στους 25°C.
  • Ψήσιμο (με ατμό): 25 λεπτά στους 250°C.


Lesaffre Hellas
Πολιτική Cookies Αναλυτικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις cookie σας μεταβαίνοντας στις καρτέλες στην αριστερή πλευρά.