Χριστόψωμο

Χριστόψωμο

ΥΛΙΚΑ

Αλεύρι κίτρινο τ Μ: 5.000γρ.
Αλεύρι τ 70% δυνατό: 5.000γρ.
Σύνολο Αλεύρων: 10.000γρ.
Αλάτι: 200γρ.
Ζάχαρη: 300γρ.
Μαγιά νωπή ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ*: 100γρ.
MAGIMIX*: 100γρ.
LIVENDO LVBD3000: 800γρ.
Γλυκάνισο 150γρ.
Νερό ~6,100γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 7 λεπτά
στη γρήγορη
• Θερμοκρασία ζύμης: 25 – 27° C
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 60 λεπτά
• Κόβουμε σε τεμάχια 600γρ.
• Πλάθουμε στρογγυλά
• Ανοίγουμε φυτίλια 50γρ.
• Σταυρώνουμε δύο φυτίλια σε κάθε χριστόψωμο
• Βάζουμε ένα καρύδι στο κέντρο, στο σημείο που τέμνονται τα φυτί λια.
Στόφα: Θερμοκρασία: 35° C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 60 – 70 λεπτά.
Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 230° C, Χρόνος: 40 – 45 λεπτά.

*ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ νωπή πιεστή μαγιά αρτοποιίας σε καλούπια. Σταθερή διαχρονική αξία. Σίγουρο αποτέλεσμα!
*MAGIMIX για εξαιρετική εμφάνιση, όγκο, τραγανή κόρα με υπέροχο χρώμα, ο μοιογενή μαλακή ψίχα και φρεσκάδα
στα λευκά και εκλεκτά αρτοσκευάσματα



Lesaffre Hellas
Πολιτική Cookies Αναλυτικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις cookie σας μεταβαίνοντας στις καρτέλες στην αριστερή πλευρά.