fbpx

Φλογέρα μία τραγανή προζυμένια μπακέτα

Φλογέρα μία τραγανή προζυμένια μπακέτα

Τραγανή, προζυμένια μπαγκέτα με την χαρακτηριστική γεύση του ζωντανού προζυμιού Crème de levain , ιδανική και για σάντουιτς που θα απογειώσει τις γεύσεις σας.
Υλικά (γρ. και % επί τοις 100)
Αλεύρι 55%: 2.000γρ. – 100%
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 2.000γρ. – 100%
Ενεργό προζύμι Crème de Levain: ω140γρ. – 7%
Αλάτι: 40γρ. – 2%
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 20γρ. – 1%
Βελτιωτικό Magimix: 16γρ. – 0,8%
Νερό: 1.200γρ. – 60%
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 3.416γρ.

Διαδικασία:
•Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
•Θερμοκρασία ζύμης: 25°C
•Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 60 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
•Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 400γρ.
•Ξεκούραση μετά το κόψιμο 5 λεπτά.
•Πλάθουμε σε μπαγκέτα.
•Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
•Στόφα: Θερμοκρασία: 28°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 60 λεπτά
•Ψήσιμο: Θερμοκρασία : 240°C, Ατμός: 300 ml, Χρόνος : 25 λεπτά
*Υγρό ενεργό προζύμι Crème de Levain, Το πρώτο υγρό ζωντανό προζύμι που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά. Το μοναδικό πιστοποιημένο βιολογικό προζύμι. Το πρώτο υγρό ζωντανό προζύμι που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά. Το μοναδικό πιστοποιημένο βιολογικό προζύμι. Ιδανικό για την παρασκευή παραδοσιακών προζυμένιων ψωμιών αργής ωρίμανσης χωρίς μαγιά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μάνα για την παραγωγή δικού σας προζυμιού εξασφαλίζοντας σταθερότητα κατά τα διαδοχικά αναπιάσματα.