fbpx

Τυρόψωμο με προζύμι

Τυρόψωμο με προζύμι

Το τυρόψωμο είναι πλέον ένα καθαρά ελληνικό σνακ στο οποίο ο κάθε αρτοποιός το φτιάχνει με το δικό του τρόπο και το κύριο συστατικό του είναι η φέτα και συνήθως ανάλογα την περιοχή στην Ελλάδα χρησιμοποιούν και τα δικά τους τυριά.
Εμείς σήμερα επιλέξαμε στην συνταγή μας να προσθέσουμε και προζύμι στο ζυμάρι μας στο οποίο θα έχουμε μία καλή βάση για το τυρόψωμο μας και θα του δώσει ήπια γεύση και οξύτητα.
Το προζύμι που επιλέξαμε είναι από την σειρά Livendo, το AS75L Σταρένιο είναι ένα ιδιαίτερο ανενεργό υγρό προζύμι με βάση το σιτάρι, το οποίο προσδίδει φρουτώδες αρώματα με στρογγυλεμένη οξύτητα και μία γλυκιά επίγευση δημητριακών.

ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι δυνατό (Τ.70%): 2000γρ. – 100.0%
Νερό: 1060γρ. – 53.0%
Αλάτι: 40γρ. – 2.0%
Ζάχαρη: 40γρ. – 2.0%
Μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 40γρ. – 2.0%
Ρίγανη: 6γρ. – 0.3%
Πιπέρι μαύρο: 6γρ. – 0.3%
Ελαιόλαδο: 80γρ. – 4.0%
Φέτα τριμμένη: 1000γρ. – 50.0%
Ανθότυρο: 200γρ. – 10.0%
Livendo Σταρένιο AS75 L: 100γρ. – 5.0%
Magimix Relax: 20γρ. – 1.0%
Magimix Ice: 20γρ. – 1.0%
ΣΥΝΟΛΟ: 4612γρ. – 230.6%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τύπος Μίξερ: Σπιράλ
Θερμοκρασία Βάσης: 56°C
Χρόνος Ζυμώματος: 3′ αργό / 6′ γρήγορο / 2′ αργό
Θερμοκρασία Ζύμης: 23-24°C
Ξεκούραση: 45′
Κόψιμο Ζύμης: 250γρ / στρογγύλεμα ζύμης
Ξεκούραση: 10′
Στόφα: 30′ 30°C 75%Hgr
Ψήσιμο: 25′ 220>200°C