fbpx

Τσουρέκι Πολίτικο

Τσουρέκι Πολίτικο

Γλυκό αρτοσκεύασμα με εξαιρετική εμφάνιση, όγκο, με υπέροχο χρώμα, ομοιογενή μαλακή ψίχα.

ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι σούπερ Aμερικής: 10.000
ΣΥ ΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 10.000
Νερό: 2.000ml
Αλάτι: 40γρ.
Μαγιά νωπή ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ *: 500γρ.
MAGIMIX*: 100γρ.
Ζάχαρη: 3.000γρ.
Γάλα: 500ml
Μαχλέπι: 60γρ.
Βούτυρο 82% (σε κύβους): 3.000γρ.
Μαστίχα: 20γρ.
Αυγά: 1.000γρ.
LIVENDO LVBD3000: 400γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Α’ φάση ζυμώματος
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός από λιπαρά (Βούτυρο και μαργαρίνη) αλάτι και μαγιά για 5 λεπτά στην αργή και 7 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
Β’ φάση ζυμώματος
Προσθέτουμε τα λιπαρά βούτυρο και μαργαρίνη και ζυμώνουμε για 5 λεπτά στην αργή ταχήτυτα. Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε για 2 λεπτά στη γρήγορη ταχήτυτα και τέλος προσθέτουμε τη μαγια και ζυμώνουμε για 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
Ξεκούραση ζύμης σε θερμοκρασία περιβάλοντος για 40 λεπτά. Κόβουμε σε τεμάχια 250 γρ. και ξεκουράζουμε για 5 λεπτά. Πλάθουμε σε φυτίλια. Ξεκούραση 30 λεπτά.
Πλάθουμε σε κοτσίδα. Στόφα: Θερμοκρασία: 28°C. Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 60 λεπτά
Tοποθετουμε τη λαμαρίνα στην στόφα με θερμοκρασία
28 βαθμούς και υγρασία 75%. Χρόνος στόφας 70 με 75 λεπτά. Αυγουλώνουμε τη επιφάνεια των τεμαχίων και ψήνουμε χωρίς άτμιση στους 180 βαθμούς για 40 με 45
λεπτά.

* ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ μοναδική νωπή πιεστή μαγιά σε καλούπια, ειδική για γλυκά ζυμάρια μαγιάς (με 8% ζάχαρη και πάνω). Εκπληκτικά αποτελέσματα!
* MAGIMIX για εξαιρετική εμφάνιση, όγκο, τραγανή κόρα με υπέροχο χρώμα, ομοιογενή μαλακή ψίχα και φρεσκάδα στα λευκά και εκλεκτά αρτοσκευάσματα.
* LIVENDO LVBD3000 υγρό ζωντανό προζύμι από σκληρό σιτάρι αναδεικνύει και ενισχύει τα αυθεντικά γευστικά χαρακτηριστικά και αρώματα στα παρασκευάσματα από γλυκά ζυμάρια μαγιάς, όπως τσουρέκια, croissant κλπ όπως και στα αρτοσκευάσματα πολυτελείας. Εξασφαλίζει εξαιρετική διατηρησιμότητα.
Προσδίδει μοναδικές ιδιότητες στα ζυμάρια διευκολύνοντας την διαδικασία παραγωγής και προσφέρει σταθερότητα στο αποτέλεσμα. Έτοιμο για άμεση χρήση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα.