fbpx

Τσουρέκι Παραδοσιακό

Τσουρέκι Παραδοσιακό

ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι τ 55%: 5.000γρ.
Αλεύρι τ super Αμερικής: 5.000γρ.
Σύνολο Αλεύρων: 10.000γρ.
Βούτυρο γάλακτος (σε κύβους): 3.000γρ.
Μαχλέπι: 60γρ.
MAGIMIX SOFTNESS*: 100γρ.
Αυγά: 1.000γρ.
Μαστίχα: 20γρ.
Ζάχαρη: 3.200γρ.
Γάλα: 1.000γρ.
LIVENDO LVBD3000*: 600γρ.
Αλάτι: 60γρ.
Μαγιά νωπή ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ*: 600γρ.
Νερό: 2.000γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Ζυμώνουμε στο ταχυζυμωτήριο το αλεύρι, το αλάτι, το μαχλέπι, το Magimix Softness , τα αυγά, το νερό, τη μαστίχα, τη ζάχαρη, το γάλα, τη μαγιά και το LIVENDO LVBD3000 για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 5 λεπτά στην γρήγορη.
• Στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο (στους 14°C) σταδιακά στην αργή ταχύτητα να ενσωματωθεί στη ζύμη και τέλος ζυμώνουμε στην γρήγορη ταχύτητα για 1 λεπτό.
• Θερμοκρασία ζύμης: 23 – 25° C.
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 30 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 300γρ.
• Πλάθουμε σε φυτίλια και ξεκουράζουμε για 20 λεπτά.
• Πλέκουμε τα τσουρέκια κοτσίδες και τα βάζουμε σε λαμαρίνες.
• Στόφα: θερμοκρασία 27 – 29° C, σχετική υγρασία: 75%

Χρόνος: τουλάχιστον 2 ώρες /έλεγχος.

• Ψήνουμε στους 180° C για 40 με 45 λεπτά.

*MAGIMIX SOFTNESS για μαλακότητα και διατήρηση της φρεσκάδας των μαλακών αρτοσκε υασμάτων όπως ψωμί τοστ, ψωμάκια για χάμπουργκερ, πιττάκια, μπριός, ντόνατς, τσουρέκια, croissant κλπ.
*LIVENDO LVBD3000 υγρό ζωντανό προζύμι από σκληρό σιτάρι αναδεικνύει και ενισχύει τα αυθεντικά γευστικά χαρακτηριστικά και αρώματα στα παρασκευάσματα από γλυκά ζυμάρια μαγιάς, όπως τσουρέκια, croissant κλπ όπως και στα αρτοσκευάσματα πολυτελείας. Εξασφαλίζει εξαιρετική διατηρησιμότητα. Προσδίδει μοναδικές ιδιότητες στα ζυμάρια διευκολύνοντας την διαδικασία παραγωγής και προσφέρει σταθερότητα στο αποτέλεσμα. Έτοιμο για άμεση χρήση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα.
*ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ μοναδική νωπή πιεστή μαγιά σε καλούπια, ειδική για γλυκά ζυμάρια μαγιάς (με 8% ζάχαρη και πάνω). Εκπληκτικά αποτελέσματα!