fbpx

Τσουρέκι Αθηναϊκό

Τσουρέκι Αθηναϊκό

ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι τ 55%: 5.000γρ.
Αλεύρι τ super Αμερικής: 5.000γρ.
Σύνολο Αλεύρων: 10.000γρ.
Βούτυρο γάλακτος (σε κύβους): 2.500γρ.
Μαχλέπι: 60γρ.
MAGIMIX SOFTNESS*: 100γρ.
Αυγά ολόκληρα: 1.000γρ.
Μαστίχα: 20γρ.
Ζάχαρη: 2.500γρ.
Γάλα: 1.000γρ.
LIVENDO LVBD3000*: 600γρ.
Αλάτι: 40γρ.
Μαγιά νωπή ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ*: 800γρ.
Νερό: 2.800γρ.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Ζυμώνουμε στο ταχυζυμωτήριο το αλεύρι, το μαχλέπι, το Magimix softness, τα αυγά, το νερό, τη μαστίχα, τη ζάχαρη, το γάλα και το LIVENDO LVBD3000 για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 5 λεπτά στην γρήγορη.
• Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο (στους 14ο C) σταδιακά για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα να ενσωματωθεί στη ζύμη. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και συ νεχίζουμε στην γρήγορη
ταχύτητα για 1 λεπτό. Τέλος προσθέτουμε τη μαγιά και ζυμώνουμε στην γρήγορη ταχύτητα για 6 λεπτά ακόμα.
• Θερμοκρασία ζύμης: 30 – 32° C
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 45 λεπτά στο περιβάλλον.
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 300γρ.
• Πλάθουμε σε φιτίλια και ξεκουράζουμε για 20λεπτά.
• Πλέκουμε τα τσουρέκια κοτσίδες και τα βάζουμε σε λαμαρίνες.
Στόφα: Θερμοκρασία: 35° C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 1 ώρα και 15 λεπτά.
Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 180° C, Χρόνος: 40 – 45 λεπτά.

*MAGIMIX SOFTNESS για μαλακότητα και διατήρηση της φρεσκάδας των μαλακών αρτοσκε υασμάτων όπως ψωμί τοστ, ψωμάκια για χάμπουργκερ, πιττάκια, μπριός, ντόνατς, τσουρέκια, croissant κλπ.
*LIVENDO LVBD3000 υγρό ζωντανό προζύμι από σκληρό σιτάρι αναδεικνύει και ενισχύει τα αυθεντικά γευστικά χαρακτηριστικά και αρώματα στα παρασκευάσματα από γλυκά ζυμάρια μαγιάς, όπως τσουρέκια, croissant κλπ όπως και στα αρτοσκευάσματα πολυτελείας. Εξασφαλίζει εξαιρετική διατηρησιμότητα. Προσδίδει μοναδικές ιδιότητες στα ζυμάρια διευκολύνοντας την διαδικασία παραγωγής και προσφέρει σταθερότητα στο αποτέλεσμα. Έτοιμο για άμεση χρήση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα.
*ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ μοναδική νωπή πιεστή μαγιά σε καλούπια, ειδική για γλυκά ζυμάρια μαγιάς (με 8% ζάχαρη και πάνω). Εκπληκτικά αποτελέσματα!