fbpx

Τσιαπάτα ολικής με λιαστή ντομάτα

Τσιαπάτα ολικής με λιαστή ντομάτα

Πλούσια και γευστική αφράτη προζυμένια τσιαπάτα, ιδανική και για σάντουιτς.
Υλικά (γρ. και % επί τοις 100)
Αλεύρι τύπου 55%: 2.100γρ. – 70%
Αλεύρι ολικής άλεσης: 900γρ. – 30%
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 3.000γρ. – 100%
Ελαιόλαδο: 150γρ. – 5%
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 30γρ. – 1%
Βελτιωτικό Magimix: 30γρ. – 1%
Αλάτι: 60γρ. – 2%
Υγρό ενεργό προζύμι Φαγόπυρου: 210γρ. – 7%
Νερό: 2.100γρ. – 70%
Λιαστή ντομάτα: 600γρ. – 20%
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 6.180γρ.

Διαδικασία:
•Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο, 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 9 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Θερμοκρασία βάσης 60°C.
•Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
•Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 60 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
•Αναδιπλωση ζύμης
•Ξεκούραση ζύμης: 60 λεπτά
•Πλάσιμο κόβουμε άμορφα
•Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
•Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 15-20 λεπτά
•Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 230°C, Χρόνος : 35-40 λεπτά
*Υγρό, ζωντανό προζύμι από ΦΑΓΟΠΥΡΟ, Υγρό ζωντανό προζύμι από φαγόπυρο. Ήπια στρογγυλεμένη οξύτητα, γλυκιά επίγευση, ανοιχτόχρωμη ψίχα και χρυσαφένια τραγανή κόρα. Για καταναλωτές που προσέχουν τη διατροφή τους και προτιμούν υγιεινά αλλά γευστικά προϊόντα, αφού ο φαγόπυρος είναι πηγή πλούσια σε πρωτεΐνες και αμινοξέα.