Στόλλεν

Στόλλεν

ΥΛΙΚΑ

Αλεύρι τ 55%: 5.οοογρ.
Γάλα: 1.3οογρ.
Μαγιά νωπή ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ: 400γρ.
Ζάχαρη: 600γρ.
Βούτυρο 82% (θερμοκρασία δωματίου): 2.500γρ.
Αμυγδαλόπαστα: 1.000γρ.
Βανίλια: 30γρ.
Ξύσμα πορτοκαλιού: 50γρ.
Αλάτι: 20γρ.
Καραμελωμένος φλοιός πορτοκαλιού: 1.500γρ.
Καραμελωμένος φλοιός λεμονιού: 1.500γρ.
Φιστίκι αιγίνης ψίχα ανάλατο: 1.000γρ.
Σταφίδες μαύρες 1.000γρ.
LIVENDO LVBD3000: 400γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε τη μαγιά
• Αναμειγνύουμε στο ταχυζυμωτήριο τα 3kg από το αλεύρι, με το LIVENDO LVBD3000 για
4 λεπτά στην αργή ταχύτητα
• Σκεπάζουμε τη σφιχτή ζύμη: 30 λεπτά.
• Χτυπάμε στο μπλέντερ την αμυγδαλόπαστα μέχρι να τριφτεί
• Προσθέτουμε το 1kg βούτυρο
• Χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα
• Ζυμώνουμε το προζύμι με το υπόλοιπο βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και την κρέμα
μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
• Προσθέτουμε τους καραμελωμένους φλοιούς λεμονιού και πορτοκαλιού, τις σταφίδες, το ξύσμα
πορτοκαλιού, το φιστίκι. Ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα για 5 λεπτά.
• Ξεκούραση: 15 λεπτά.
Στόφα: Θερμοκρασία: 35° C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 30 λεπτά.
Ψήσιμο με ατμό: Θερμοκρασία: 210° C, Χρόνος: 30 με 35 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο. Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.



Lesaffre Hellas
Πολιτική Cookies Αναλυτικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις cookie σας μεταβαίνοντας στις καρτέλες στην αριστερή πλευρά.