fbpx

Σταφιδόψωμο

Σταφιδόψωμο

Απόλυτα γευστικό και υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες τις ημέρας , μπορεί να κερδίσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Εξαιρετικά γευστικά χαρακτηριστικά για όλες τις ηλικίες .

ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι τύπου 55%: 8.000γρ.
Αλεύρι τ 70% δυνατό: 2.000γρ.
ΣΥ ΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 10.000γρ.
Αλάτι: 180γρ.
Ζάχαρη: 2.000γρ.
Κανέλλα: 90γρ.
Μοσχοκάρυδο: 40γρ.
Μαργαρίνη: 180γρ.
Σταφίδες (μαύρη & ξανθιά)**: 2,5000γρ.
Μαγιά νωπή ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ *: 300γρ.
MAGIMIX*: 100γρ.
LIVENDO AS 75L*: 500γρ.
Νερό: 5.000γρ. 50

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 9 λεπτά στην γρήγορη ή στο αργό ζυμωτήριο για 20 – 25 λεπτά.
• **Ρίχνουμε τις σταφίδες στο ζυμωτήριο 1 λεπτό πριν από το τέλος του ζυμώματος.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26 – 27°C
• Διάρκεια ξεκούραση ζύμης: 30 λεπτά
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 120g
• Τοποθετούμε άμορφα στην λαμαρίνα.
• Στόφα: Θερμοκρασία: 35°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 50 λεπτά
Ψήσιμο με ατμό: Θερμοκρασία: 230°C, Χρόνος: 20-22 λεπτά

*ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ μοναδική νωπή πιεστή μαγιά σε καλούπια, ειδική για γλυκά ζυμάρια μαγιάς (με 8% ζάχαρη και πάνω). Εκπληκτικά αποτελέσματα!
*MAGIMIX για εξαιρετική εμφάνιση, όγκο, τραγανή κόρα με υπέροχο χρώμα, ομοιογενή μαλακή ψίχα και φρεσκάδα στα λευκά και εκλεκτά αρτοσκευάσματα.
* LIVENDO AROME AS75L υγρό προζύμι, από σίκαλη & βύνη σιταριού για εξαιρετικά γευστικά χαρακτηριστικά, αρώματα και εμφάνιση στα αρτοσκευάσματα. Διευκολύνει το πλάσιμο της ζύμης και την διαδικασία παραγωγής.