fbpx

Σάντουιτς πρέτσελ

Σάντουιτς πρέτσελ

Ξεχωρίστε με ψωμάκια για σάντουιτς πρέτσελ , ξεφεύγοντας από τα κλασσικά.
Υλικά (γρ. και % επί τοις 100)
Αλεύρι 70% δυνατό: 3.000γρ. – 100%
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 3.000γρ. – 100%
Μαργαρίνη: 150γρ.- 5%
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 120γρ. – 4%
Βελτιωτικό Magimix: 30γρ. – 1%
Αλάτι: 60γρ. – 2%
Υγρό ενεργό προζύμι LVBD300: 180γρ. – 6%
Νερό: 1.590γρ. – 53%
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 5.130γρ.

Διαδικασία:
•Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο, 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Θερμοκρασία βάσης 55°C.
•Θερμοκρασία ζύμης: 22°C
•Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 10 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
•Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 140γρ.
•Πλάθουμε σε σχήμα πρέτσελ.
•Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
•Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 35 – 40 λεπτά
•Τοποθετούμε στην κατάψυξη στους -18°C,για 15 λεπτά.
•Εμβαπτίζουμε σε διάλυμα που αποτελείται από 40γρ. σόδα σε ένα λίτρο νερό.
•Ψήσιμο: Θερμοκρασία : 260°C, Χρόνος : 18 λεπτά
*Υγρό ενεργό προζύμι LVBD3000, Το πρώτο υγρό ζωντανό προζύμι από σκληρό σιτάρι. Ιδανικό για όλα σας τα γλυκά ζυμάρια. Υγρό ζωντανό προζύμι από σκληρό σιτάρι αναδεικνύει και ενισχύει τα αυθεντικά γευστικά χαρακτηριστικά και αρώματα στα παρασκευάσματα από γλυκά ζυμάρια μαγιάς, όπως τσουρέκια, croissant κλπ όπως και στα αρτοσκευάσματα πολυτελείας. Εξασφαλίζει εξαιρετική διατηρησιμότητα Προσδίδει μοναδικές ιδιότητες στα ζυμάρια διευκολύνοντας τη διαδικασία παραγωγής και προσφέρει σταθερότητα στο αποτέλεσμα. Έτοιμο για άμεση χρήση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα.