Πολύσπορο ψωμί σε φόρμα με προζύμι

Πολύσπορο ψωμί σε φόρμα με προζύμι

Από το όνομα του καταλαβαίνουμε ότι παρασκευάζεται από διάφορα είδη δημητριακών. Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε μία συνταγή για ένα ιδιαίτερο ψωμί που υπερτερεί από τα υπόλοιπα, σε σχέση με της φυτικές ίνες που είναι πλούσιες, της βιταμίνες, τα αμινοξέα και τα θρεπτικά συστατικά του, όλα αυτά λοιπόν σε μία συνταγή.
Το Zavarka Πολύσπορο είναι ένα καινούργιο και πρωτοποριακό προζύμι που θα προσφέρει στην συνταγή μας, ένα ξεχωριστό άρωμα, πιο έφυγρη και μαλακή ψίχα, μία ιδιαίτερα λεπτή κόρα και μεγάλη διατηρησιμότητα.
ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι άσπρο δυνατό 70%: 2.400γρ. – 80.0%
Αλεύρι ολικής 90%: 600γρ. – 20.0%
Νερό: 1.500γρ. – 50.0%
Αλάτι: 30γρ. – 1.0%
Μαγιά νωπή Μπλε Χελιδόνι: 105γρ. – 3.5%
Magimix: 30γρ. – 1.0%
Zavarka Πολύσπορο: 1.200γρ. – 40.0%
Σύνολο: 5.865γρ. – 195.5%

Διαδικασία:
Τύπος Μίξερ: Σπιραλ
Θερμοκρασία Βάσης: 87°C
Χρόνος Ζυμώματος : 3′ αργό / 8′ γρήγορο
Θερμοκρασία Ζύμης: 23-25°C
Ξεκούραση: 20′
Κόψιμο Ζύμης: 450γρ. / Στρογγύλεμα
Ξεκούραση: 10′
Πλάσιμο: Σε φόρμα
Στόφα: 45′, 33°C – 80%Ηgr
Ψήσιμο: 35′ 220>210°C


Lesaffre Hellas
Πολιτική Cookies Αναλυτικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις cookie σας μεταβαίνοντας στις καρτέλες στην αριστερή πλευρά.