fbpx

Πολύσπορο ψωμί σε φόρμα με προζύμι

Πολύσπορο ψωμί σε φόρμα με προζύμι

Από το όνομα του καταλαβαίνουμε ότι παρασκευάζεται από διάφορα είδη δημητριακών. Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε μία συνταγή για ένα ιδιαίτερο ψωμί που υπερτερεί από τα υπόλοιπα, σε σχέση με της φυτικές ίνες που είναι πλούσιες, της βιταμίνες, τα αμινοξέα και τα θρεπτικά συστατικά του, όλα αυτά λοιπόν σε μία συνταγή.
Το Zavarka Πολύσπορο είναι ένα καινούργιο και πρωτοποριακό προζύμι που θα προσφέρει στην συνταγή μας, ένα ξεχωριστό άρωμα, πιο έφυγρη και μαλακή ψίχα, μία ιδιαίτερα λεπτή κόρα και μεγάλη διατηρησιμότητα.
ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι άσπρο δυνατό 70%: 2.400γρ. – 80.0%
Αλεύρι ολικής 90%: 600γρ. – 20.0%
Νερό: 1.500γρ. – 50.0%
Αλάτι: 30γρ. – 1.0%
Μαγιά νωπή Μπλε Χελιδόνι: 105γρ. – 3.5%
Magimix: 30γρ. – 1.0%
Zavarka Πολύσπορο: 1.200γρ. – 40.0%
Σύνολο: 5.865γρ. – 195.5%

Διαδικασία:
Τύπος Μίξερ: Σπιραλ
Θερμοκρασία Βάσης: 87°C
Χρόνος Ζυμώματος : 3′ αργό / 8′ γρήγορο
Θερμοκρασία Ζύμης: 23-25°C
Ξεκούραση: 20′
Κόψιμο Ζύμης: 450γρ. / Στρογγύλεμα
Ξεκούραση: 10′
Πλάσιμο: Σε φόρμα
Στόφα: 45′, 33°C – 80%Ηgr
Ψήσιμο: 35′ 220>210°C