fbpx

Πλεχτό φυτίλι ένα ξεχωριστό σνακ

Πλεχτό φυτίλι ένα ξεχωριστό σνακ

Εύκολο και γευστικό σνακ για ξεχωριστά πρωινά.
Υλικά (γρ. και % επί τοις 100)
Αλεύρι 55%: 2.000γρ .- 100%
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ : 2.000γρ. – 100%
Αλάτι : 36γρ. – 1,8%
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 40γρ. – 2%
Βελτιωτικό Magimix Softness: 20γρ. – 1%
Μαργαρίνη: 200γρ.-10%
Zάχαρη: 80γρ. – 4%
Βελτιωτικό Magimix Relax: 20γρ. – 1%
Νερό: 1.100γρ.- 55%
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 3.496γρ.

Διαδικασία:
•Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο, 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Θερμοκρασία βάσης 60°C.
•Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
•Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 10 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
•Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 120γρ.
•Ξεκούραση 10 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
•Πλάθουμε σε φυτίλι και γεμίζουμε κατά μήκος (γέμιση: ανακατεύουμε 20γρ. άνηθο με 500γρ. τυρί φιλαδέλφεια).
•Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
•Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 35-40 λεπτά
•Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 230°C, Ατμός: 300ml , Χρόνος: 17-18 λεπτά
*Magimix Relax. Το μοναδικό με ανενεργή μαγιά. Για ζυμάρια εύκολα στο άνοιγμα χωρίς μαζέματα και σκισίματα. Ιδανικό για φυλλοποιήσεις, μπαγκέτες, κριτσίνια, κουλούρι Θεσσαλονίκης, πίτσες, λαγάνες, τσουρέκια, κρουασάν, σφολιατοειδή.