Πλεξούδα σνακ με προζύμι φαγόπυρου

Πλεξούδα σνακ με προζύμι φαγόπυρου

Εύκολο και γευστικό σνακ με ζωντανό προζύμι φαγόπυρου για ξεχωριστά πρωινά.
ΥΛΙΚΑ Συνταγή % επί τοις 100
Αλεύρι τύπου 55% 2 Kg 100%
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ 2 kg 100%
Αλάτι 36 g 1,8%
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι 40 g 2%
Βελτιωτικό Magimix Softness 20 g 1%
Υγρό ενεργό προζύμι Φαγόπυρου* 100 g 5%
Zάχαρη 80 g 4%
Βελτιωτικό Magimix Relax 20g 1%
Νερό 1,100kg 55%
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ 3,396 KG

Διαδικασία:
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο, 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
• Θερμοκρασία βάσης: 60°C.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 10 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
• Kόψιμο 120g.
• Ξεκούραση ζύμης: 5 λεπτά.
• Πλάσιμο φυτίλι ( γεμίζουμε κατά μήκος, ανακατέβουμε 200g μπέικον με 500g τυρί φιλαδέλφεια).
• Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
• Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 35-40 λεπτά.
• Ψήσιμο: Θερμοκρασία : 230°C, Ατμός 300ml, Χρόνος: 15-17 λεπτά.
*Υγρό, ζωντανό προζύμι από ΦΑΓΟΠΥΡΟ!!!
Ήπια στρογγυλεμένη οξύτητα, γλυκιά επίγευση, ανοιχτόχρωμη ψίχα και χρυσαφένια τραγανή κόρα. Για καταναλωτές που προσέχουν τη διατροφή τους και προτιμούν υγιεινά αλλά γευστικά προϊόντα, αφού ο φαγόπυρος είναι πηγή πλούσια σε πρωτεΐνες και αμινοξέα.


Lesaffre Hellas
Πολιτική Cookies Αναλυτικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις cookie σας μεταβαίνοντας στις καρτέλες στην αριστερή πλευρά.