fbpx

Πικάντικο λουλούδι

Πικάντικο λουλούδι

Εύκολο και πεντανόστιμο σνακ για ξεχωριστά ανανεωμένα πρωινά .
ΥΛΙΚΑ (γρ. και % επί τοις 100)
Αλεύρι 70 % δυνατό: 2.000γρ.- 100%
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 2.000γρ.- 100%
Αλάτι: 40γρ. – 2%
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 40γρ. – 2%
Βελτιωτικό Magimix Softness: 20γρ. – 1%
Μαργαρίνη: 100γρ. – 5%
Zάχαρη: 80γρ. – 4%
Βελτιωτικό Magimix Relax: 20γρ. – 1%
Νερό: 1.100γρ. – 55%
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 3.400γρ.

Διαδικασία:
•Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο, 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Θερμοκρασία βάσης 60°C.
•Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
•Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 10 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
•Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 120γρ.
•Ξεκούραση 5 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
•Πλάθουμε σε φυτίλι και γεμίζουμε κατά μήκος (γέμιση: μπέικον σε φέτες και κεφαλογραβιέρα).
•Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
•Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 35-40 λεπτά
•Ψήσιμο: Θερμοκρασία : 230°C, Ατμός: 300ml , Χρόνος: 15-17 λεπτά
*Magimix Relax, μοναδικό προϊόν με ανενεργή μαγιά για ζυμάρια εύκολα στο άνοιγμα. Το μοναδικό με ανενεργή μαγιά. Για ζυμάρια εύκολα στο άνοιγμα χωρίς μαζέματα και σκισίματα. Ιδανικό για φυλλοποιήσεις, μπαγκέτες, κριτσίνια, κουλούρι Θεσσαλονίκης, πίτσες, λαγάνες, τσουρέκια, κρουασάν, σφολιατοειδή.