fbpx

Πασχαλινό τσουρέκι με προζύμι

Πασχαλινό τσουρέκι με προζύμι

Το Τσουρέκι στην Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακό προϊόν εδώ και πολλά χρόνια και παρασκευάζετε καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου αλλά συνήθως την περίοδο του Πάσχα και των Χριστουγέννων.
Για ένα επιτυχημένο πραγματικά νόστιμο, προζυμένιο πασχαλινό Τσουρέκι το οποίο θα ενθουσιάσει τους πελάτες σας και θα προσφέρει όλα αυτά που ψάχνει ο καταναλωτής παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο.
Η προσθήκη του προζυμιού Deluxe θα διατηρήσει τον όγκο του προϊόντος κατά την διάρκεια του ψησίματος και αυξάνει και διατηρεί τα προϊόντα μαλακά και αφράτα. Και σε συνδυασμό με την Χρυσή Μαγιά θα αυξήσει των ρυθμό ανάπτυξης του προϊόντος κατά την διαδικασία της ωρίμανσης και μας προσφέρει και διατηρεί τα «μάγουλα» στο Τσουρέκι μας.
Υλικά:
Αλεύρι super Αμερικής: 3.000γρ. | 100.0%
Νερό: 940γρ. | 31.0%
Αυγά: 450γρ. | 15.0%
Αλάτι: 60γρ. | 2.0%
Ζάχαρη: 750γρ. | 25.0%
Μαγιά νωπή Χρυσό Χελιδόνι: 180γρ. | 6.0%
Livendo Deluxe: 150γρ. | 5.0%
Βούτυρο 82%: 600γρ. | 20.0%
Κάρδαμο: 20γρ. | 0.6%
Μαστίχα: 20γρ. | 0.6%
Μαχλέπι: 20γρ. | 0.6%
ΣΥΝΟΛΟ: 6.190γρ. | 205.8%

Διαδικασία:
Τύπος Μίξερ: Σπιράλ
Θερμοκρασία Βάσης: 60°C
Χρόνος Ζυμώματος: 3΄ αργό / 12΄ γρήγορο
Ξεκούραση: 30’
Θερμοκρασία Ζύμης: 26-28°C
Κόψιμο Ζύμης: 600γρ.
Στόφα: 60 λεπτά / 33°C – 75%Hgr
Ψήσιμο: 50 λεπτά 150>140°C