fbpx

Πανετόνε

Πανετόνε

Τώρα με λιγότερη ζάχαρη, περισσότερη γεύση και υγιεινή απόλαυση.

ΥΛΙΚΑ για Προζύμι LV1 :
Αλεύρι Super Αμερικής: 2.000γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 2.000γρ.
Αλάτι: 20γρ.
Νερό: 660γρ.
Ζάχαρη: 125γρ.
Βούτυρο 82%: 500γρ.
Μάνα προζυμιού LV1: 10γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 3.315γρ.

ΥΛΙΚΑ για συνταγή:
Αλεύρι Super Αμερικής: 1.000γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 1.000γρ.
Αλάτι: 10γρ.
Μαγιά νωπή Χρυσό Χελιδόνι: 10γρ.
Προζύμι: 3.315γρ.
Νερό: 600γρ.
LIVENDO LVBD3000: 180γρ.
Ζάχαρη: 850γρ.
Βούτυρο 82%: 600γρ.
Magimix Softness: 30γρ.
Κρόκος αυγού: 540gr.
Σταφίδες ξανθές: 1.000γρ.
Κύβοι φρούτων: 800γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 8.755γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προζύμι LV1:
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο μέχρι να έχουμε μία ομογενοποιημένη ζύμη.
• Αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C για 16 ώρες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 10 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα, προσθέτοντας τη ζάχαρη σιγά σιγά. Ύστερα
ζυμώνουμε άλλα 10 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 4 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά σιγά το βούτυρο. Μετά το τέλος το τέλος του ζυμώματος προσθέτουμε τις σταφίδες, τους κύβους φρούτων και ζυμώνουμε για 2 λεπτά στην αργή ταχύτητα. Θερμοκρασία βάσης 60.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
• Διάρκεια ξεκούραση ζύμης: 60 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 735γρ.
• Πλάθουμε σε καρβέλι. Τοποθετούμε στη φόρμα.
• Στόφα: Θερμοκρασία: 28°C. Σχετική υγρασία: 75%. Χρόνος: 120 λεπτά.
• Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 160°C. Χρόνος: 55 – 60 λεπτα.

*LIVENDO LVBD3000 Το πρώτο υγρό ζωντανό προζύμι από σκληρό σιτάρι. Ιδανικό για όλα σας τα γλυκά ζυμάρια. Προσφέρει όλες τις ιδιότητες του προζυμιού και επιπλέον ενισχύει τη γεύση του βουτύρου και την αίσθηση του γλυκού με λιγότερη χρήση ζάχαρης. Λιγότερη ζάχαρη, περισσότερη γεύση και υγιεινή απόλαυση.