Ντάκος Κρητικός με προζύμι από φύτρο σταριού

Ντάκος Κρητικός με προζύμι από φύτρο σταριού

Ο Ντάκος η αλλιώς κρητικό παξιμάδι, είναι ένα παραδοσιακό κρητικό αρτοσκεύασμα το οποίο έχει ψηθεί δυο φορές έτσι ώστε να αποβάλει εντελώς τα υγρά, με αποτέλεσμα να είναι σκληρό και να μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Εμείς λοιπόν σας προτείνουμε μία δικιά μας εκδοχή, στην οποία συνταγή έχουμε προσθέσει το ξηρό προζύμι από Φύτρο Σταριού, έναν αρχαίο ελληνικό σπόρο και είναι από την σειρά προζυμιών Livendo.
ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι κίτρινο ψιλό Τ.Μ.: 1200γρ. – 40.0%
Αλεύρι άσπρο Τ.70%: 1200γρ. – 40.0%
Αλεύρι Super Αμερικής: 300γρ. – 10.0%
Αλεύρι καλαμποκιού: 300γρ. – 10.0%
Αλάτι: 60γρ. – 2.0%
Μαγιά νωπή Μπλε Χελιδόνι: 90γρ. – 3.0%
Νερό: 1590γρ. – 53.0%
Ελαιόλαδο: 300γρ. – 10.0%
Προζύμι ξηρό από φύτρο σταριού: 120γρ. – 4.0%
ΣΥΝΟΛΟ: 5160γρ. – 172.0%

Διαδικασία:
Τύπος Μίξερ: Σπιράλ
Θερμοκρασία Βάσης: 58°C
Χρόνος Ζυμώματος: Αργό 6′ / Γρήγορο 3′
Θερμοκρασία Ζύμης: 24-25°C
Ξεκούραση: 10′
Κόψιμο Ζύμης: 600γρ.
Στόφα: 20′ στ. 30°C 75%Hgr
Χάράζουμε με σπάτουλα
1ο Ψήσιμο: 50′ στ. 210>185°C
Αφήνουμε μία ολόκληρη μέρα στο περιβάλλον και την επόμενη κόβουμε φέτες τα σημεία που έχουμε χαράξει και απλώνουμε σε λαμαρίνα
2ο Ψήσιμο: 30′ στ. 170°C


Lesaffre Hellas
Πολιτική Cookies Αναλυτικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις cookie σας μεταβαίνοντας στις καρτέλες στην αριστερή πλευρά.