fbpx

Μπριός νηστήσιμο

Μπριός νηστήσιμο

Καιρός να απολαύσετε με άνεση τις γιορτές και την νηστεία εσείς τα παιδιά σας και οι πελάτες σας με το νηστίσιμο Μπριός.

ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι χωριάτικο τύπου Μ: 600γρ.
Αλεύρι 55%: 2.400γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 3.000γρ.
Αλάτι: 54γρ.
Ζάχαρη: 600γρ.
Μαργαρίνη μαλακή: 450γρ.
Μαγιά νωπή Χρυσό Χελιδόνι: 120γρ.
Magimix Softness: 30γρ.
Ελαιόλαδο: 150γρ.
Νερό: 450γρ.
Ξύσμα πορτοκαλιού: 30γρ.
Ξύσμα λεμονιού: 30γρ.
Χυμός πορτοκαλιού: 1.200γρ.
Υγρό ενεργό προζύμι LVBD3000: 300γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 6.414γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 15 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
• Θερμοκρασία βάσης 60.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
• Διάρκεια ξεκούραση ζύμης: όλη νύχτα, σε θερμοκρασία 3°C.
• Αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 45 λεπτά.
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 100γρ.
• Ξεκούραση μετά το κόψιμο 15 λεπτά.
• Πλάθουμε σε λαγανάκι.
• Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
• Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 40 λεπτά.
• Ψήσιμο: Θερμοκρασία : 170°C, Ατμός: 200 ml, Χρόνος: 20 λεπτά

* Magimix Softness , για μαλακότητα και διατήρηση της φρεσκάδας των μαλακών αρτοσκευασμάτων όπως ψωμί τοστ, ψωμάκια για χάμπουργκερ, πιττάκια, μπριός, ντόνατς, τσουρέκια, croissant κλπ.