Μπαγκέτα φαγόπυρου

Μπαγκέτα φαγόπυρου

Κλασσική Γαλλική λευκή μπαγκέτα με την ξεχωριστή γεύση του Φαγόπυρου.

ΥΛΙΚΑ (γρ. και % επί τοις 100)
Αλεύρι 55% δυνατό:3.000γρ.- 100%
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 3.000γρ.- 100%
Αλάτι: 54γρ.- 1,8%
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 60γρ.- 2%
Βελτιωτικό Magimix Relax: 30γρ.- 1%
Υγρό ενεργό προζύμι Φαγόπυρου: 180γρ. – 6%
Νερό 1.620γρ.- 54%
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 4.944γρ.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Αναμειγνύουμε πρώτα όλη την ποσότητα των αλεύρων και του νερού της συνταγής για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 60 λεπτά σε
θερμοκρασία περιβάλλοντος.
• Ύστερα ζυμώνουμε τη ζύμη που αφήσαμε να ξεκουραστεί μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο ταχυζυμωτήριο 10 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 2 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Θερμοκρασία βάσης 60.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
• Διάρκεια ξεκούραση ζύμης: 60 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 350γρ.
• Ξεκούραση μετά το κόψιμο 20 λεπτά.
• Πλάθουμε σε μπαγκέτα.
• Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
• Στόφα: Θερμοκρασία: 25°C, Σχετική Υγρασία: 75%,
Χρόνος: 30 λεπτά.
• Ψήσιμο: Θερμοκρασία : 230°C, Ατμός: 200 ml,
Χρόνος: 25 – 30 λεπτά

* Υγρό, ζωντανό προζύμι από ΦΑΓΟΠΥΡΟ. Ήπια στρογγυλεμένη οξύτητα, γλυκιά επίγευση, ανοιχτόχρωμη ψίχα και χρυσαφένια τραγανή κόρα. Για καταναλωτές που προσέχουν τη διατροφή τους και προτιμούν υγιεινά αλλά γευστικά προϊόντα, αφού ο φαγόπυρος είναι πηγή πλούσια σε πρωτεϊνες και αμινοξέα. Ψωμιά με προστιθέμενη αξία για απαιτητικούς καταναλωτές.



Lesaffre Hellas
Πολιτική Cookies Αναλυτικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις cookie σας μεταβαίνοντας στις καρτέλες στην αριστερή πλευρά.