fbpx

Μπαγκέτα της υπαίθρου

Μπαγκέτα της υπαίθρου

ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι χωριάτικο τύπου Μ: 450γρ.
Αλεύρι τύπου 55%: 2.550γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 3.000γρ.
Αλάτι: 60γρ.
Μαγιά νωπή Μπλε Χελιδόνι: 36γρ.
Ibis: 30γρ.
Νερό: 1.980γρ.
Υγρό προζύμι ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ: 210γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 5.316γρ.

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο 7 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Θερμοκρασία βάσης 60.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
• Διάρκεια ξεκούραση ζύμης: 60 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 350γρ.
• Ξεκούραση μετά το κόψιμο 15 λεπτά.
• Πλάθουμε σε μπαγκέτα.
• Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
• Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 50 λεπτά
• Ψήσιμο: Θερμοκρασία : 240οC, Ατμός: 200 ml, Χρόνος: 25 – 30 λεπτά

*Υγρό προζύμι ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ, Το μοναδικό προζύμι με αλεύρι ελληνικού σιταριού ολικής, από τη Θεσσαλία, αλεσμένο σε πετρόμυλο. Προσφέρει όλα τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά του σκληρού σιταριού που είναι συνυφασμένα με την παράδοση μας. Για να δώσετε στους πελάτες σας ψωμιά & αρτοσκευάσματα που ξυπνάμε μνήμες από γεύσεις των παιδικών τους χρόνων.