fbpx

Μεσογειακό

Μεσογειακό

Παροδοσιακό ψωμί με δισικό προζύμι χωρίς την ανάγκη προσθήκης μαγιάς.

ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι τύπου 55%: 1.000γρ.
Αλεύρι 70% δυνατό: 1.000γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 2.000γρ.
Μαργαρίνη: 80γρ.
Αλάτι: 40γρ.
Blend Olasena: 80γρ.
Νερό 1.100γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ 3.300γρ.

 

• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Θερμοκρασία βάσης 60.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
• Διάρκεια ξεκούραση ζύμης: 10 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 1000γρ.
• Ξεκούραση μετά το κόψιμο 5 λεπτά.
• Άνοιγμα με πλάστη.
• Γεμίζουμε με τα υλικά της επιλογής μας.
• Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
• Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία: 75%,
Χρόνος: 35 – 40 λεπτά
• Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 230°C,
Χρόνος: 24 – 26 λεπτά

*Blend Olas ena, με προζύμι για αυθεντική γεύση και άρωμα παραδοσιακού ψωμιού. Δεν χρειάζεται να προστεθεί μαγιά.