fbpx

Λαγάνα

Λαγάνα

ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ MINUTE BREAD ΠΡΟ ΨΗΜΕΝΟ ΦΡΕΣΚΟ
Κερδίζεις χρόνο από το τελικό ψήσιμο με άψογο αποτέλεσμα, χωρίς ξεφλούδισμα και με οικονομία.

ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι χωριάτικο τύπου Μ: 1.500γρ.
Αλεύρι 70% δυνατό: 1.500γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 3000γρ.
Αλάτι: 45γρ.
Ζάχαρη: 45γρ.
Μαγιά νωπή Μπλε Χελιδόνι: 90γρ.
Magimix Relax: 30γρ.
Minute Bread προψημένο φρέσκο: 30γρ.
Νερό 1.950γρ.
Μαργαρίνη 30γρ.
Υγρό προζύμι ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ 150γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ 5.370γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Θερμοκρασία βάσης 60.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης 20 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 650γρ.
• Ξεκούραση μετά το κόψιμο 5 λεπτά.
• Πλάθουμε με ειδικό πλάστη ή με τα δάχτυλα.
• Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
• Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 30 λεπτά.
• Όταν τις βγάλουμε από τη στόφα κάνουμε επάλειψη στην επιφάνεια με ζαχαρόνερο και σουσάμι.
• Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 230°C, Ατμός: 200 ml,
Χρόνος: 25 – 30 λεπτά

* Minute Bread προ ψημένο φρέσκο για προ ψημένα φρέσκα. Κερδίζεις χρόνο από το τελικό ψήσιμο με άψογο αποτέλεσμα, χωρίς ξεφλούδισμα και με οικονομία. Φρέσκο, ζεστό ψωμί πολλές φορές την ημέρα χωρίς να πετάς τίποτα.