fbpx

Κριτσίνι πολύσπορο

Κριτσίνι πολύσπορο

Οι πρώτες αναφορές για τα κριτσίνια καταγράφονται στα μέσα του 14ου αιώνα και σήμερα το πιο διαδεδομένο προϊόν είναι το grissino stirato
Το κριτσίνι έχει της ρίζες του από την Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στο Τορίνο που είναι πρωτεύουσα του Πεδεμόντιου και προέρχεται από την Ιταλική λέξη “ grissini “.
Εμείς σας παρουσιάζουμε μία συνταγή που σε συνδυασμό με το Zavarka Πολύσπορο θα έχετε ένα ιδιαίτερο, τραγανό και με γεύση προζυμιού κριτσίνι που θα απογειώσει την αρτοθήκη σας.
Υλικά:
Αλεύρι δυνατό (Τ.70%): 2.000γρ. – 100.0%
Νερό: 900γρ. – 45.0%
Ηλιέλαιο: 80γρ. – 4.0%
Ελαιόλαδο: 80γρ. – 4.0%
Κονιάκ: 20γρ. – 1.0%
Ζάχαρη: 40γρ. – 2.0%
Μαγιά Μπλέ Χελιδόνι: 28γρ. – 1.4%
Zavarka πολύσπορο: 400γρ. – 20.0%
Αλάτι: 20γρ. – 1.0%
Baking powder: 20γρ. – 1.0%
Σύνολο: 3.588γρ. – 179.4%

Διαδικασία:
Τύπος Μίξερ: Σπιραλ
Θερμοκρασία Βάσης: 58°C
Χρόνος Ζυμώματος : 3′ αργό / 10′ γρήγορο
Θερμοκρασία Ζύμης: 24-26°C
Κόψιμο Ζύμης: 50γρ
Προιόν: Κριτσίνι στρόγγυλο
Στόφα: 20′ 30°C 75%Ηgr
Ψήσιμο: 25′ 210°C