Κριτσίνι πολύσπορο

Κριτσίνι πολύσπορο

Οι πρώτες αναφορές για τα κριτσίνια καταγράφονται στα μέσα του 14ου αιώνα και σήμερα το πιο διαδεδομένο προϊόν είναι το grissino stirato
Το κριτσίνι έχει της ρίζες του από την Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στο Τορίνο που είναι πρωτεύουσα του Πεδεμόντιου και προέρχεται από την Ιταλική λέξη “ grissini “.
Εμείς σας παρουσιάζουμε μία συνταγή που σε συνδυασμό με το Zavarka Πολύσπορο θα έχετε ένα ιδιαίτερο, τραγανό και με γεύση προζυμιού κριτσίνι που θα απογειώσει την αρτοθήκη σας.
Υλικά:
Αλεύρι δυνατό (Τ.70%): 2.000γρ. – 100.0%
Νερό: 900γρ. – 45.0%
Ηλιέλαιο: 80γρ. – 4.0%
Ελαιόλαδο: 80γρ. – 4.0%
Κονιάκ: 20γρ. – 1.0%
Ζάχαρη: 40γρ. – 2.0%
Μαγιά Μπλέ Χελιδόνι: 28γρ. – 1.4%
Zavarka πολύσπορο: 400γρ. – 20.0%
Αλάτι: 20γρ. – 1.0%
Baking powder: 20γρ. – 1.0%
Σύνολο: 3.588γρ. – 179.4%

Διαδικασία:
Τύπος Μίξερ: Σπιραλ
Θερμοκρασία Βάσης: 58°C
Χρόνος Ζυμώματος : 3′ αργό / 10′ γρήγορο
Θερμοκρασία Ζύμης: 24-26°C
Κόψιμο Ζύμης: 50γρ
Προιόν: Κριτσίνι στρόγγυλο
Στόφα: 20′ 30°C 75%Ηgr
Ψήσιμο: 25′ 210°C


Lesaffre Hellas
Πολιτική Cookies Αναλυτικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις cookie σας μεταβαίνοντας στις καρτέλες στην αριστερή πλευρά.