fbpx

Κουλούρι με Σουσάμι

Κουλούρι με Σουσάμι

ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι τ 70% δυνατό: 9.000γρ.
Αλεύρι κίτρινο τ Μ: 1.000γρ.
Σύνολο Αλεύρων: 10.000γρ.
Αλάτι: 180γρ.
Μαγιά νωπή ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ*: 200γρ.
MAGIMIX*: 100γρ.
LIVENDO LVBD3000: 500γρ.
Ζάχαρη: 400γρ.
Μέλι: 500γρ.
Ελαιόλαδο: 300γρ.
Νερό: 5.200γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 9 λεπτά στην γρήγορη.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26 – 27° C
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 15 λεπτά στο περιβάλλον.
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 50γρ.
• Πλάθουμε σε φιτίλια, τα πλέκουμε ανά δύο και κλείνουμε σε στρογ γυλό σχήμα.
• Βαπτίζουμε σε νερό, τα ρίχνουμε σε λεκάνη με σουσάμι και τα τοπ οθετούμε σε λαμαρίνα.
Στόφα: Θερμοκρασία: 35° C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 35 λεπτά.

Ψήσιμο με ατμό: Θερμοκρασία: 235° C, Χρόνος: 16 – 18 λεπτά.

*ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ μοναδική νωπή πιεστή μαγιά σε καλούπια, ειδική για γλυκά ζυμάρια μαγιάς (με 8% ζάχαρη και πάνω). Εκπληκτικά αποτελέσματα!
*MAGIMIX για εξαιρετική εμφάνιση, όγκο, τραγανή κόρα με υπέροχο χρώμα, ομοιογενή μαλακή ψίχα και φρεσκάδα  στα λευκά και εκλεκτά αρτοσκευάσματα.