Κουλούρι Καλαμποκιού, νόστιμο και τραγανό

Κουλούρι Καλαμποκιού, νόστιμο και τραγανό

Διαφοροποιηθείτε με το κουλούρι καλαμποκιού, νόστιμο και τραγανό για όλες τις ώρες της ημέρας , απλό ή γεμιστό.
ΥΛΙΚΑ (γρ. και % επί τοις 100)
Αλεύρι καλαμποκιού: 400γρ. – 20%
Αλεύρι 70% δυνατό: 1.6000γρ. – 80%
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 2.000γρ. – 100%
Αλάτι : 36γρ. – 1,8%
Ζάχαρη: 60γρ. – 3%
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 50γρ. – 2,5%
Βελτιωτικό Magimix Relax: 20γρ. – 1%
Βελτιωτικό Magimix Χωριάτικο: 20γρ. – 1%
Νερό: 1.140γρ. – 57%
Ελαιόλαδο: 60γρ. – 3%
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 3.386γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο, 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 7 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Θερμοκρασία βάσης 60°C.
•Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
•Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 10 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
•Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 80γρ.
•Ξεκούραση μετά το κόψιμο: 5 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
•Πλάθουμε σε κουλούρι.
•Εμβαπτίζουμε σε νερό και πασπαλίζουμε με νιφάδες καλαμποκιού.
•Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
•Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 40 λεπτά
•Ψήσιμο: Θερμοκρασία : 230°C, Ατμός: 200 ml, Χρόνος: 18 λεπτά
*Magimix Relax . Το μοναδικό με ανενεργή μαγιά. Για ζυμάρια εύκολα στο άνοιγμα χωρίς μαζέματα και σκισίματα. Ιδανικό για φυλλοποιήσεις, μπαγκέτες, κριτσίνια, κουλούρι Θεσσαλονίκης, πίτσες, λαγάνες, τσουρέκια, κρουασάν, σφολιατοειδή.


Lesaffre Hellas
Πολιτική Cookies Αναλυτικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις cookie σας μεταβαίνοντας στις καρτέλες στην αριστερή πλευρά.