Κουλούρι Θεσσαλονίκης με ταχίνι
Ένας αρωματικός και γευστικός πλούτος που συνδυάζεται ιδανικά με το αλεύρι σκληρου στιταριού.
ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι χωριάτικο τύπου Μ: 450γρ.
Αλεύρι 70% δυνατό: 2.550γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 3.000γρ.
Αλάτι: 54γρ.
Ζάχαρη: 180γρ.
Μέλι: 120γρ.
Μαγιά νωπή Χρυσό Χελιδόνι: 90γρ.
Magimix Relax: 30γρ.
Ταχίνι: 150γρ.
Νερό: 1.800γρ.
Ελαιόλαδο: 60γρ.
Υγρό προζύμι Livendo AF76L: 152γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 5.634γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Θερμοκρασία βάσης 60.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
• Διάρκεια ξεκούραση ζύμης: 10 λεπτά, σε θερμοκρασία
περιβάλλοντος 24°C.
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 80γρ.
• Ξεκούραση μετά το κόψιμο 5 λεπτά.
• Πλάθουμε κουλούρι.
• Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
• Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 40 λεπτά
• Ψήσιμο: Θερμοκρασία : 230°C, Ατμός: 200 ml. Χρόνος: 20 λεπτά
*ΥΓΡΟ ΠΡΟΖΥΜΙ AF76L Ένα ιδιαίτερο υγρό προζύμι από σιτάρι. Ήπια οξύτητα και ένας αρωματικός και γευστικός πλούτος που συνδυάζεται ιδανικά με το αλεύρι σκληρου στιταριού. Φρουτώδη αρώματα, στρογγυλεμένη οξύτητα και γλυκιά επίγευση δημητριακών για να προσφέρετε στους πελάτες σας ψωμιά
& αρτοσκευάσματα που θα λατρέψουν όλοι.