fbpx

Κουλούρα ξηρών καρπών

Κουλούρα ξηρών καρπών

Ένα ψωμί με πλούσια διατροφική αξία και αξεπέραστη γεύση ζωντανού προζυμιού Crème de Levain.

ΥΛΙΚΑ (γρ. και  % επί τοις 100)
Αλεύρι 55% : 3.000γρ. – 100%
ΣΥΝΟΛΟ  ΑΛΕΥΡΩΝ: 3.000γρ. –  100%
Αλάτι: 54γρ. – 1,8%
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 45γρ. – 1,5%
Βελτιωτικό Magimix Softness: 30γρ. – 1%
Μαργαρίνη: 300γρ. – 10%
Ζάχαρη: 240γρ. –  8%
Ενεργό προζύμι Crème de Levain: 210γρ. –  7%
Φιστίκι Αιγίνης σπασμένο: 600γρ. –  20%
Καρυδόψυχα: 600γρ. – 20%
Νερό: 1.650γρ. – 55%
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ:6.729γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
  • Θερμοκρασία βάσης 55°C.
  • Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
  • Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 45 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
  • Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 500γρ.
  • Ξεκούραση μετά το κόψιμο 15 λεπτά.
  • Πλάθουμε σε κουλούρα.
  • Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
  • Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 45 – 50 λεπτά
  • Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 230°C, Ατμός: 300 ml, Χρόνος : 40 λεπτά

  *Υγρό ενεργό προζύμι Crème de LevainΤο πρώτο υγρό ζωντανό προζύμι που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά. Το μοναδικό πιστοποιημένο βιολογικό προζύμι. Ιδανικό για την παρασκευή παραδοσιακών προζυμένιων ψωμιών αργής ωρίμανσης χωρίς μαγιά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μάνα για την παραγωγή δικού σας προζυμιού εξασφαλίζοντας σταθερότητα κατά τα διαδοχικά αναπιάσματα.