fbpx

Καναδική Φουγκάς

Καναδική Φουγκάς

Για καταναλωτές που προσέχουν τη διατροφή τους και προτιμούν υγιεινά αλλά γευστικά προϊόντα, αφού ο φαγόπυρος είναι πηγή πλούσια σε πρωτεϊνες και αμινοξέα. Ψωμιά με προστιθέμενη αξία για απαιτητικούς καταναλωτές.

ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι τύπου 55%: 1.600γρ.
Αλεύρι ολικής πετρομύλου: 400γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 2.000γρ.
Μαγιά νωπή Μπλε Χελιδόνι: 20γρ.
Αλάτι: 36γρ.
Υγρό ενεργό προζύμι ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ: 160γρ.
Νερό: 1.200γρ.
Magimix Relax: 20γρ.
Magimix Croustillis: 20γρ.
Μετά το τέλος του ζυμώματος προσθέτουμε τα παρακάτω υλικά & ζυμώνουμε για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα.
Μπέϊκον: 500γρ.
Κεφαλοτύρι: 400γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 4.356γρ.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Προσθέτουμε το μπέικον και το κεφαλοτύρι και ζυμώνουμε για 1 ακόμη λεπτό στην αργή ταχύτητα.
• Θερμοκρασία βάσης 60°C.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26°C. Διάρκεια ξεκούραση ζύμης: 16 ώρες, σε θερμοκρασία 4°C
• Τοποθέτηση ζύμης στο περιβάλλον για 40 λεπτά.
• Κόβουμε σε μικρά καρβέλια βάρους: 120γρ.
• Ξεκούραση μετά το κόψιμο 10 λεπτά.
• Πλάθουμε, άνοιγμα με πλάστη.
• Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
• Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 45 – 50 λεπτά
• Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 230°C, Χρόνος : 14 – 16 λεπτά

*ΥΓΡΟ ΕΝΕΡΓΟ ΠΡΟΖΥΜΙ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ Υγρό ζωντανό προζύμι από φαγόπυρο. Ήπια στρογγυλεμένη οξύτητα, γλυκιά επίγευση, ανοιχτόχρωμη ψίχα και χρυσαφένια τραγανή κόρα. Για καταναλωτές που προσέχουν τη διατροφή τους και προτιμούν υγιεινά αλλά γευστικά προϊόντα, αφού ο φαγόπυρος είναι πηγή πλούσια σε πρωτεϊνες και αμινοξέα. Ψωμιά με προστιθέμενη αξία για απαιτητικούς καταναλωτές.