Διακοσμητικό ψωμί
Οι πελάτες σας θα εκπλαγούν με την εμφάνιση και την γεύση του .
ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι ολικής άλεσης: 2.000γρ.
Αλεύρι τ 70% δυνατό: 8.000γρ.
ΣΥ ΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 10.000γρ.
Αλάτι 200γρ.
Μαγιά νωπή ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ *: 80γρ.
MAGIMIX RELAX*: 100γρ.
ΠΑΣΤΑ ΠΡΟΖΥΜΙ ΟΥ AS 300 P*: 200γρ.
Νερό: 6.500ml
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 3 λεπτά στην γρήγορη ή στο αργό ζυμωτήριο για 20 – 25 λεπτά.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26 – 27°C
• Διάρκεια ξεκούραση ζύμης: 60 λεπτά.
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 80g
• Πλάθουμε σε μπαλάκια ζύμης και ξεκουράζουμε για 15 λεπτά.
• Ανοίγουμε ένα μπαλάκι σε πίτα με διάμετρο 20 εκατοστών και τοποθετούμε σε αλευρωμένο πανί. Στην συνέχεια αλείφουμε ελαφρά με ηλιέλαιο την περίμετρο της πίτας και
τοποθετούμε 7 μπαλάκια ζύμης περιμετρικά της πίτας.
• Σκεπάζουμε στο περιβάλλον με πανί.
• Χρόνος: 60 λεπτά
• Αναποδογυρίζουμε και τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
• Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 230°C, Χρόνος: 45-50 λεπτά
* ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ νωπή πιεστή μαγιά αρτοποιίας σε καλούπια. Σταθερή διαχρονική αξία. Σίγουρο αποτέλεσμα!
* MAGIMIX RELAX για ελαχιστοποίηση του μαζέματος των ζυμαριών, διευκολύνοντας το άνοιγμα χωρίς σχισίματα.
* LIVENDO AS300P προζύμι σίκαλης, σε μορφή πάστας, σ’ ένα μοναδικό συνδυασμό με βύνη σίκαλης, φλοιό σταριού και καρυκεύματα για εκπληκτικές γεύσεις και αρώματα στις δημιουργίες σας.