Γεμιστό πιτάκι

Γεμιστό πιτάκι

Εύκολο και γεμιστό σνακ για ξεχωριστά πρωινά με ελαφριές γεύσεις.

ΥΛΙΚΑ (γρ. και  % επί τοις 100)
Αλεύρι κίτρινο Μ: 1 .000γρ. –  50%
Αλεύρι 70% δυνατό: 1.000γρ. –  50%
ΣΥΝΟΛΟ  ΑΛΕΥΡΩΝ: 2.000γρ. –  100%
Αλάτι: 36γρ. – 1,8%
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 40γρ. –  2%
Μαργαρίνη: 200γρ. – 10%
Βελτιωτικό Magimix Relax : 20γρ. –  1%
Νερό: 1.100γρ. – 55%
Ζάχαρη:160γρ. – 8%
Βελτιωτικό Magimix Softness: 2 γρ. –  1%
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 3.576γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο, 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
  • Θερμοκρασία βάσης 55°C.
  • Θερμοκρασία ζύμης: 24°C
  • Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 10 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
  • Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 120γρ.
  • Ξεκούραση μετά το κόψιμο: 5 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
  • Πλάθουμε σε μικρό καρβελάκι.
  • Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
  • Στόφα: Θερμοκρασία: 25°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 40 λεπτά
  • Πατάμε το κέντρο της ζύμης και ρίχνουμε τη γέμιση (γέμιση: ανακατεύουμε 100γρ. αυγά, 350γρ. τυρί φέτα, 100γρ. γιαούρτι & 50γρ.κίτρινο αλεύρι).
  • Ψήσιμο: Θερμοκρασία : 240°C, Ατμός: 200 ml, Χρόνος : 15 λεπτά

* ΓΕΜΙΣΗ:  Ανακατέβουμε 100 γρ. αυγά, 350 γρ. τυρί φέτα, 100 γρ. γιαούρτι, 50 γρ. κίτρινο αλεύρι.

*Magimix Relax. Για ζυμάρια με εκτατότητα..Το μοναδικό με ανενεργή μαγιά. Για ζυμάρια εύκολα στο άνοιγμα χωρίς μαζέματα και σκισίματα. Ιδανικό για φυλλοποιήσεις, μπαγκέτες, κριτσίνια, κουλούρι Θεσσαλονίκης, πίτσες, λαγάνες, τσουρέκια, κρουασάν, σφολιατοειδή.



Lesaffre Hellas
Πολιτική Cookies Αναλυτικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις cookie σας μεταβαίνοντας στις καρτέλες στην αριστερή πλευρά.