fbpx

Γεμιστό πιτάκι

Γεμιστό πιτάκι

Εύκολο και γεμιστό σνακ για ξεχωριστά πρωινά με ελαφριές γεύσεις.

ΥΛΙΚΑ (γρ. και  % επί τοις 100)
Αλεύρι κίτρινο Μ: 1 .000γρ. –  50%
Αλεύρι 70% δυνατό: 1.000γρ. –  50%
ΣΥΝΟΛΟ  ΑΛΕΥΡΩΝ: 2.000γρ. –  100%
Αλάτι: 36γρ. – 1,8%
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 40γρ. –  2%
Μαργαρίνη: 200γρ. – 10%
Βελτιωτικό Magimix Relax : 20γρ. –  1%
Νερό: 1.100γρ. – 55%
Ζάχαρη:160γρ. – 8%
Βελτιωτικό Magimix Softness: 2 γρ. –  1%
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 3.576γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο, 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
  • Θερμοκρασία βάσης 55°C.
  • Θερμοκρασία ζύμης: 24°C
  • Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 10 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
  • Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 120γρ.
  • Ξεκούραση μετά το κόψιμο: 5 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
  • Πλάθουμε σε μικρό καρβελάκι.
  • Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
  • Στόφα: Θερμοκρασία: 25°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 40 λεπτά
  • Πατάμε το κέντρο της ζύμης και ρίχνουμε τη γέμιση (γέμιση: ανακατεύουμε 100γρ. αυγά, 350γρ. τυρί φέτα, 100γρ. γιαούρτι & 50γρ.κίτρινο αλεύρι).
  • Ψήσιμο: Θερμοκρασία : 240°C, Ατμός: 200 ml, Χρόνος : 15 λεπτά

* ΓΕΜΙΣΗ:  Ανακατέβουμε 100 γρ. αυγά, 350 γρ. τυρί φέτα, 100 γρ. γιαούρτι, 50 γρ. κίτρινο αλεύρι.

*Magimix Relax. Για ζυμάρια με εκτατότητα..Το μοναδικό με ανενεργή μαγιά. Για ζυμάρια εύκολα στο άνοιγμα χωρίς μαζέματα και σκισίματα. Ιδανικό για φυλλοποιήσεις, μπαγκέτες, κριτσίνια, κουλούρι Θεσσαλονίκης, πίτσες, λαγάνες, τσουρέκια, κρουασάν, σφολιατοειδή.