fbpx

Βουνίσιο Θεσσαλικό

Βουνίσιο Θεσσαλικό

Ξεχωριστή φρατζόλα με παραδοσιακή γεύση και προζύμι από σιτάρια της Θεσσαλίας. 

ΥΛΙΚΑ (γρ. και  % επί τοις 100 )
Αλεύρι Κίτρινο Μ: 750γρ. – 25%
Αλεύρι Ολικής Άλεσης : 750γρ. – 25%
Αλεύρι Καλαμποκιού: 600γρ. – 20%
Αλεύρι  70% Δυνατό: 900γρ. – 30%
ΣΥΝΟΛΟ  ΑΛΕΥΡΩΝ: 3.000γρ. –  100%
Αλάτι: 60γρ. – 2%
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 12γρ. – 0,4%
Βελτιωτικό Magimix Xωριάτικο: 30γρ. – 1%
Υγρό προζύμι Θεσσαλικό : 180 γρ. – 6%
Nερό: 1.860γρ. – 62%
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 5.142γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο, 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 3 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
  • Θερμοκρασία βάσης 60°C.
  • Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
  • Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 180 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
  • Κόβουμε 1800γρ.
  • Ξεκούραση ζύμης: 10 λεπτά
  • Πλάσιμο σε φρατζόλα
  • Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 65-70 λεπτα
  • Ψήσιμο: Θερμοκρασία : 230°C, Ατμός 300ml, Χρόνος : 70-75 λεπτά

*Υγρό  προζύμι ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ. Υγρό προζύμι από σκληρό σιτάρι Θεσσαλίας αλεσμένο σε πετρόμυλο. Το μοναδικό προζύμι με αλεύρι ελληνικού σιταριού ολικής, από τη Θεσσαλία, αλεσμένο σε πετρόμυλο. Προσφέρει όλα τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά του σκληρού σιταριού που είναι συνυφασμένα με την παράδοση μας. Συνεργάζεται ιδανικά με κίτρινα αλεύρια για την παραγωγή μοναδικών χωριάτικων ψωμιών.