fbpx

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Γιορτάστε όπως ποτέ ξανά με εξαιρετική εμφάνιση, όγκο, τραγανή κόρα με υπέροχο χρώμα, ομοιογενή μαλακή ψίχα.

ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι τ super Αμερικής: 10.000γρ.
ΣΥ ΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 10.000γρ.
Νερό: 2.000ml
Αλάτι: 40γρ.
Μαγιά νωπή ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ *: 500γρ.
MAGIMIX*: 100γρ.
Ζάχαρη: 3.000γρ.
Γάλα: 500ml
Μαχλέπι: 120γρ.
Βούτυρο 82% (σε κύβους): 3.500γρ.
Μαστίχα: 20γρ.
Αυγά: 1.000γρ.
LIVENDO LVBD3000: 400γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Α΄Φάση
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αλάτι, το βούτυρο και την μαγιά στο ταχυζυμωτήριο για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 7 λεπτά στην γρήγορη.
Β΄Φάση
Προσθέτουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε για 2 λεπτά στην γρήγορη ταχύτη-
τα. Τέλος προσθέτουμε την μαγιά και ζυμώνουμε για 5 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα. Θερμοκρασία ζύμης: 30– 32°C. Διάρκεια ξεκούραση ζύμης: 60 λεπτά. Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 250g. Πλάθουμε σε φυτίλια. Ξεκούραση 30 λεπτά. Πλάθουμε σε κοτσίδα.
Στόφα: Θερμοκρασία: 35°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 60 λεπτά
Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε αμύγδαλο φιλέ.
Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 180°C, Χρόνος: 40-45 λεπτά

* MAGIMIX για εξαιρετική εμφάνιση, όγκο, τραγανή κόρα με υπέροχο χρώμα, ομοιογενή μαλακή ψίχα και φρεσκάδα στα λευκά και εκλεκτά αρτοσκευάσματα.
* ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ μοναδική νωπή πιεστή μαγιά σε καλούπια, ειδική για γλυκά ζυμάρια μαγιάς (με 8% ζάχαρη και πάνω). Εκπληκτικά αποτελέσματα!
* LIVENDO LVBD3000 υγρό ζωντανό προζύμι από σκληρό σιτάρι αναδεικνύει και ενισχύει τα αυθεντικά γευστικά χαρακτηριστικά και αρώματα στα παρασκευάσματα από γλυκά ζυμάρια μαγιάς, όπως τσουρέκια, croissant κλπ όπως και στα αρτοσκευάσματα πολυτελείας. Εξασφαλίζει εξαιρετική διατηρησιμότητα.
Προσδίδει μοναδικές ιδιότητες στα ζυμάρια διευκολύνοντας την διαδικασία παραγωγής και προσφέρει σταθερότητα στο αποτέλεσμα. Έτοιμο για άμεση χρήση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα.